Zavřít reklamu

Ako môžete vedieť, nahrávanie videa malo byť jednou z najpodstatnejších funkcií inteligentných okuliarov Google Glass. Netrvalo dlho a už po niekoľkých týždňoch spoločnosť Google oficiálne zverejnila technické parametre svojho nového zariadenia, ktoré by malo predstavovať budúcnosť prenosných počítačov. Pokiaľ ste sa však tešili, že s pomocou vašich nových okuliarov za 1499 dolárov budete schopní nahrávať hodiny a hodiny videa denne, radosť vás ihneď prejde. Glass sú totiž schopné nahrávať video len 30 minút.

A potom je potrebné ich znovu nabiť. Na túto zaujímavosť prišiel behom testovania Robert Scoble, jeden z prvých majiteľov Google Glass Explorer Edition. Ten sa totiž rozhodol zistiť, ako dlho v skutočnosti vydrží batéria, ktorá by podľa slov Googlu mala vydržať celý deň používania. Spoločnosť však pripomína, že na stav batérie má výrazný vplyv aj typ aktivity, ktorý je vykonávaný, ako napríklad spomínané nahrávanie videa. Okuliare nahrávajú HD video s rozlíšením 1280 x 720 bodov a ukladá ho do vstavanej 16GB pamäte. Už šesť minút videa však dokáž strhnúť celých 20 percent batérie, a teda pokiaľ ste mali v pláne nahrávať dlhšiu udalosť či video, proces nahrávania môže trvať dlhšie.

Eric Schmidt z Googlu však tvrdí, že konzumný model zariadenia, ktorý sa má začať predávať až v roku 2014, by mal ponúknuť vyššiu výdrž, ako aj nové funkcie. Nakoniec treba dúfať, že hodinky iWatch od Apple ponúknu batériu dostatočne silnú na to, aby ich stačilo nabiť raz za pár dní.

glass-1

*Zdroj: Slashgear

Dnes nejčtenější

.