Zavřít reklamu

Popri oficiálnej tlačovej správe, ktorú Apple pred niekoľkými minútami na svojej oficiálnej webovej stránke zverejnil, spoločnosť dnes odhalila i ďalšie informácie, ktoré sa týkajú finančných výsledkov za uplynulý štvrťrok. Spoločnosť v druhom štvrťroku fiškálneho roku 2013 upozorňuje aj na zdvojnásobenie čiastky v programe návratnosti kapitálu, pričom táto čiastka sa zvýšila o viac než dvojnásobok, z  55 miliárd amerických dolárov na 100 miliónov amerických dolárov, ako aj 15% zvýšenie vyplácanej dividendy akcionárom.

Vrámci programu sa správna rada spoločnosti rozhodla zvýšiť výšku spätného odkupovania akcii na 60 miliárd amerických dolárov, pričom očakáva jeho vykonanie do konca kalendárneho roku 2015. Apple okrem tohto potvrdil aj pokles predaju prehrávačov Apple iPod oproti minulému roku, pričom sa jedná o pokles na 5,6 milióna predaných kusov v porovnaní s predošlými 7,7 miliónmi kusov iPodov. Zaujímavosťou však je, že viac ako polovicu všetkých predaných iPodov za uplynulý štvrťrok tvorí iPod touch, dnes dostupný v dvoch veľkostných variantoch.

Apple tiež potvrdil, že v jeho obchode App Store sa nachádza viac ako 850 000 aplikácií, a v obchode iBookstore je možné zakúpiť až 1,75 milióna rôznych kníh. Nakoniec Apple potvrdil, že spoločnosť plánuje predstaviť svoje nové produkty až v priebehu jesene a v priebehu roku 2014. Hneď na to sa začali objavovať špekulácie, že Apple na toto obdobie skutočne hodlá pripraviť nielen hodinky iWatch, ale aj plnohodnotnú televíziu Apple HDTV, ktorú by sme podľa špekulácii mali ovládať novým doplnkom. Tim Cook však odmietol vyhlásiť akékoľvek detaily o produktoch, ktoré nás v budúcnosti čakajú.

Dnes nejčtenější

.