Zavřít reklamu

Už začiatkom uplynulého víkendu sme vás informovali o tom, že spoločnosť Volkswagen sa rozhodla v spolupráci s Applom predstaviť nový model svojho „chrobáka“, tentoraz pomenovaného ako Volkswagen iBeetle. Kým v tom čase sa objavili ohľadom vozidla a jeho úzkej spolupráce s telefónom iPhone len určité informácie vrátane toho, že pre kompatibilitu je potrebné vlastniť iPhone 5, dnes sa objavili nové informácie týkajúce sa práve softvérovej časti tohto celku, ktorý sa na trhu objaví už začiatkom budúceho roku.

V prípade špeciálneho modelu automobilu sa spoločnosť Volkswagen rozhodla ponúkať iBeetle v tých farebných variantoch, ktoré odpovedajú farebnej verzii telefónu, a teda bude iBeetle dostupný v striebornej a tmavej verzii až do doby, kým sa Apple nerozhodne uviesť na trh ďalší farebný variant svojho telefónu, napríklad žltý. Zároveň sa objavili informácie o softvéri, ktorý sa Apple rozhodol vyvinúť pre potreby majiteľov nového automobilu. Aplikácia môže komunikovať s vozidlom bezdrôtovo alebo pomocou docku, ktorý je zabudovaný v aute, a ponúkne nasledujúce služby:

  • Spotify – Umožní streamovať hudbu z internetu do reproduktorov vo vozidle. Používateľ sa bude môcť prepínať medzi službami Spotify a iTunes, a teda je zrejmé, že aj toto môže byť dôvod, prečo Apple môže v tomto roku spustiť internetové iRadio, ktoré má byť údajne súčasťou online služieb iTunes.
  • Expert – ponúka päť funkcii, ktoré premenia iPhone na dodatočný palubný displej, ktorý zobrazuje údaje o preťažení, meradlá teploty oleju a chladiacej kvapaliny, časomerač a kompas.
  • Trainer – Môže slúžiť na porovnávanie časov jazdy, vzdialeností, údaje o palive. Zároveň umožní zdieľať rôzne tipy na Twitter a Facebook, ako napríklad ukážka kratšej trasy k danej destinácii
  • Reader – obsahuje najnovšie správy zo sociálnych sietí a číta prijaté textové správy
  • Postcard – Odošle vašim priateľom digitálnu pohľadnicu s vašou aktuálnou polohou
  • Photo – Odosiela fotografia zachytené vo vnútri auta na sociálne siete.
  • Milestones – Odmieňa používateľov virtuálnymi „míľnikovými nálepkami“ za plnenie rôznych úloh s vašim automobilom. Táto funkcia funguje len v prípade, že sa telefón nenachádza v docku.

vw-ibeetle
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.