Zavřít reklamu

Pokiaľ ste si mysleli, že okuliare Google Glass sú aj napriek integrácii systému Android voľným produktom, ktorý budete môcť kedykoľvek predať, nasledujúca správa zrejme zmení vaše konanie. Aj keď Google je vo svete mobilných produktov akýmsi symbolom voľnosti, v prípade inteligentných okuliarov má Google veľmi prísne podmienky týkajúce sa ich používania, respektíve vlastnenia. Dokonca ide o podmienky tak prísne, že spoločnosť môže kedykoľvek v prípade, že zistí zmenu vlastníka produktu, daný produkt deaktivovať.

Aspoň tomu nasvedčujú manuály, ktoré sa ukrývajú v balení ranej vývojárskej verzie Google Glass Explorer Edition, ktorá je už dnes dostupná za približne 1 500 dolárov. Verzia, ktorá je určená najmä pre vývojárov, má veľmi prísne podmienky, keďže Google má vďaka prepojeniu hardvéru s cloudom prehľad o tom, či nedošlo k nepovolenej zmene majiteľa: „Nesmiete predávať, požičiavať, prenášať, alebo darujete svoje zariadenie akejkoľvek inej osobe. Pokiaľ predáte, požičiate, prenesiete alebo darujete svoje zariadenie inej osobe bez autorizácie Googlom, Google si vyhradzuje právo deaktivovať zariadenie a ani vy ani neoprávnená osoba používajúca zariadenie nebude mať nárok na vrátanie peňazí, technickú podporu alebo záruku na produkt.“

Vývojári teda svoje okuliare budú môcť svoje okuliare predať, avšak budú k tomu potrebovať povolenie od spoločnosti Google, inak je predaj okuliarov nelegálny. Či sa jedná len o obmedzenie týkajúce sa vývojárskej verzie, alebo sa obmedzenia dočká koncom roka aj finálna verzia produktu určená pre koncových zákazníkov, nie je známe. Verzia pre bežných spotrebiteľov by mala stáť menej ako 1 500 dolárov a zrejme ponúkne ten istý hardvér, aký je dostupný v dnešnej verzii, teda 5-megapixelový fotoaparát, Bluetooth, WiFi a 12GB užívateľom prístupnej pamäte.

*Zdroj: CNET

Dnes nejčtenější

.