Zavřít reklamu

Server China Business v priebehu uplynulého víkendu prišiel s novou správou, podľa ktorej mal Apple údajne vrátiť spoločnosti Foxconn 5 až 8 miliónov modelov telefónov iPhone. Aj keď nie je isté, o aké modely telefónov Apple iPhone sa jedná , kalifornský gigant mal Foxconnu vrátiť modely, ktoré nespĺňali jeho štandardy alebo disponovali problémami s rôznymi funkciami. Spoločnosť Foxconn tak vzhľadom k cene terajšej vlajkovej lodi bude musieť vynahradiť chybné výrobky, ktorých celková hodnota sa môže pohybovať až na úrovni 1,6 miliardy amerických dolárov.

Podľa tvrdenia anonymného pracovníka zo spoločnosti Foxconn, ktorý poskytol rozhovor pre magazín China Business, by sa malo minimálne množstvo výrobkov pohybovať na úrovni najmenej 5 miliónov kusov, pričom výrobná cena telefónu iPhone 5 sa pohybuje na úrovni približne 200 dolárov na kus. Nie je však isté, či sa jedná o telefóny iPhone 5, alebo ostatné modely, ktorými sú iPhone 4S či pripravované zariadenia, akými by mal byť lacnejší plastový iPhone a iPhone 5S.

Vzhľadom k veľkému množstvu vrátených kusov telefónu iPhone je možné, že dôjde k dočasnému poklesu akcií spoločnosti, pokiaľ sa bude jednať o aktuálny alebo budúci model telefónu. Hodnota AAPL sa v tejto chvíli pohybuje na úrovni $390.10 na akciu.

iphone-5-3

*Zdroj: The Register

Dnes nejčtenější

.