Zavřít reklamu

Podobne ako v prípade ničivého zemetrasenia v Japonsku, tak aj v prípade posledného zemetrasenia v Číne sa rozhodol Apple poslať finančnú pomoc do postihnutej oblasti. V priebehu uplynulého víkendu totiž oblasť provincie Sečuán zasiahlo devastujúce zemetrasenie s magnitúdou 6.6 až 7.0 Richterovej stupnice. Apple sa preto rozhodol konať a daroval na pomoc postihnutej oblasti 8 miliónov dolárov, ako aj ponúkol tamojším školám nové produkty z jeho portfólia.

Apple spolu s týmto aktualizoval oficiálny čínsky web, na ktorý umiestnil správu, v ktorej vyjadril sústrasť voči tamojším ľuďom: „V týchto ťažkých časoch, naše srdcia súcitia s obeťami zemetrasenia v Sečuáne. Popri finančnom dare, ktorý má za cieľ pomôcť postihnutým ľuďom aby prekonali ťažkú situáciu, zaviazali sme sa poskytnúť nové Apple zariadenia školám v postihnutej oblasti, a zamestnanci Applu v lokalite sú pripravení kedykoľvek pomôcť.“

Apple daroval postihnutým 50 miliónov čínskych jüanov, čo v prepočte predstavuje približne 8 miliónov amerických dolárov. Na pomoc prispel i konkurenčný Samsung, ktorý daroval 60 miliónov čínskych jüanov (9,63 miliónov dolárov).

cn_yaan_earthquake_20130420

*Zdroj: TechInAsia

Dnes nejčtenější

.