Zavřít reklamu

Už dávnejšie sme sa mohli dozvedieť, že jedným z údajných plánov Steva Jobsa bolo vytvoriť auto spoločnosti Apple, ktoré by vzhľadom k dnešným technológiám patrilo k inteligentným autám. Zatiaľ čo služba Siri Eyes Free mohla tento sen čiastočne zrealizovať, Volkswagen pred pár hodinami na automobilovej show v Shanghaji predstavil nový model svojho „chrobáka“, Volkswagen iBeetle. Ten však neponúka iba službu Siri Eyes Free, ale ponúka plnohodnotnú podporu pre iPhone 5, ktorý si však budú musieť majitelia zaobstarať sami.

iBeetle umožní svojim používateľom pripojiť iPhone do docku, ktorý sa nachádza nad palubnou doskou. Navyše sa v tomto prípade nejedná len o obyčajné reklamné slogany zo strany automobilky, ale ide o skutočnú prvotnú verziu iCar, ktoré Steve Jobs zrejme tak veľmi chcel. Volkswagen totiž na systéme pracoval so samotným Applom a ten má v pláne už v budúcnosti vydať na App Store niekoľko aplikácií, ktoré budú vytvorené špeciálne pre potreby nového automobilu.

volkswagen-ibeetle

I keď nie je známe, kedy začne spoločnosť sadu aplikácií ponúkať v iTunes App Store, podľa dostupných informácií by mal softvér pre najnovší telefón Applu priniesť používateľom nasledujúce funkcie:

  • Živé čítanie správ zo sociálnych sietí
  • Výpočet údajov týkajúcich sa preťaženia, teploty oleja, teploty chladiacej kvapaliny, kompasu a časovaču
  • Údaje o čase, vzdialenosti a palive, závislé od seba
  • Prenos obrazu okamžite po spustení aplikácie
  • Spotify

Medzi ďalšími funkciami „iCar“ by sa mala objaviť aj možnosť bezdrôtovo ovládať zvuk reproduktorov, ako aj by sa mala objaviť úplne nová aplikácia, ktorá by bola schopná posielať digitálne pohľadnice z vašej aktuálnej lokácie, k čomu bude aplikácia využívať systém GPS. Nový Volkswagen by mal byť dostupný vo verziách Coupé a Convertible, pričom ceny vozidiel zatiaľ nie sú známe. Volkswagen iBeetle sa začne predávať začiatkom roku 2014.

volkswagen-ibeetle-1

*Zdroj: USA TodayAutoGuide

Dnes nejčtenější

.