Zavřít reklamu

Tvrdenia o tom, že Twitter spustí svoju hudobnú službu verejne už počas prvého víkendu festivalu Coachella sa síce neukázali ako pravdivé, no Twitter dnes svoju hudobnú aplikáciu oficiálne vydal na App Store pre všetky telefóny iPhone a prehrávače iPod touch so systémom iOS 6.0 alebo novším, a teda bude možné túto internetovú službu používať aj na iPhone 3GS. Popri hudobnej aplikácii určenej pre iPhone sa Twitter rozhodol spustiť aj samostatnú webovú podobu, ktorú je možné používať na každom zariadení.

Narozdiel od predošlých tvrdení sa však aplikácia mierne odlišuje. Kým z pôvodných tvrdení vyplývalo, že  Twitter bude spolupracovať so službou SoundCloud, po novom služba umožní počúvať celé skladby len zo služieb Spotify a Rdio, ktoré vyžadujú svoju vlastnú registráciu. Nakoniec Twitter upozorňuje aj na prítomnosť iTunes Store, ktorý v prípade #music bude len poskytovateľom ukážok rôznych skladieb, ktoré sú na ňom dostupné. Treba však brať do úvahy, že sa jedná o prvotnú verziu služby. Tím služby to vo svojom tvrdení sám zdôrazňuje, upozorňuje však svojich používateľov na to, že v budúcnosti bude služba #music spolupracovať aj s ďalšími hudobnými stránkami, ako napríklad so spomínaným SoundCloud.

V aplikácii nájdeme štyri sekcie s rozličnou hudbou. Kategória Popular upozorňuje na nové skladby, ktoré kolujú po Twitteri, pričom ďalšou hlavnou sekciou je Emerging, ktorá upozorňuje na nových, neznámych umelcov, ktorí sa rozhodli svoju hudbu na sieti prezentovať. Samozrejmosťou je kategória Suggested ktorá má za cieľ upozorniť vás na to, čo počúvajú vaši priatelia na Twitteri a nakoniec tu máme sekciu #NowPlaying, ktorá upozorní používateľov na to, čo v danej chvíli počúvajú užívatelia tejto sociálnej siete. Aplikácia je dostupná úplne bezplatne a na vašom iPhone či iPod touch zaberie zhruba 20MB.

UPDATE: Aplikácia je zatiaľ dostupná len v americkom App Store. O jej vydaní na českom a slovenskom App Store vás budeme informovať.

Dnes nejčtenější

.