Zavřít reklamu

Aj keď sa v posledných mesiacoch zdá, že Apple zrejme pracuje na projekte inteligentných hodiniek, ktoré by mali vďaka systému iOS úzko spolupracovať s ďalšími zariadeniami vrátane telefónov iPhone, bolo by veľmi zaujímavé vedieť, či o tieto hodinky budú ľudia prejavovať záujem. Toho sa chopila spoločnosť 451 Research, ktorá vo svojom najnovšom prieskume ChangeWave zistila, že záujem zákazníkov o kúpu inteligentných hodiniek spoločnosti Apple je takmer rovnaký ako v prípade prvého tabletu spoločnosti, ktorým bol Apple iPad.

V novom prieskume totiž 19% všetkých zúčastnených uviedlo, že má záujem o kúpu inteligentných hodiniek so systémom iOS, pričom mnoho z nich už v súčasnosti vlastní aspoň jeden produkt od Apple. Výsledok je pritom takmer zhodný s tým z januára/ledna 2010, len dva mesiace pred predstavením prvej generácie tabletu iPad, zariadenia, ktoré rapídne ochromilo predaje netbookov. Štatistika z roku 2010 je navyše zhodná so štatistikou z augusta / srpna 2005, kedy analytická firma zisťovala záujem spotrebiteľov o počítače Mac s procesormi Intel.

Inteligentné hodinky Apple iWatch by podľa doterajších špekulácií mali disponovať verziou operačného systému iOS, o ktorej však nie je známe, či sa bude jednať o plnohodnotnú podobu alebo o modifikovaný variant prispôsobený pre toto zariadenie. Prístroj by mal nakoniec disponovať ohybným displejom, vďaka čomu sa vynorili špekulácie o tom, že hodinky iWatch budú v skutočnosti akousi obdobou náramku.

iwatch-prieskum
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.