Zavřít reklamu

Aj keď samotná aplikácia Počasie v systéme iOS je pomerne pekná a veľmi praktická, po piatich rokoch minimálnych zmien už svojim prostredím môže prísť podaktorým používateľom, vrátane mňa, celkom nudná. Spoločnosť Yahoo!, ktorá poskytuje pre Apple údaje o počasí, sa dnes rozhodla na mobilné telefóny iPhone a prehrávače iPod touch priniesť svoju vlastnú aplikáciu Weather, ktorá už pri prvom pohľade vyzerá veľmi elegantne. A to nielen na screenshotoch v iTunes App Store, ale aj na samotnom zariadení.

Narozdiel od klasickej aplikácie si vás totiž Yahoo! Weather získa veľmi moderným a intuitívnym prostredím, ktoré vo svojom základe na obrazovke telefónu zobrazí čas, vašu polohu a nakoniec teplotu. To všetko je však obohatené obrázkom na pozadí, ktorý pochádza práve z vášho mesta, alebo z oblasti, ktorá sa blízko vás nachádza. V tomto ohľade služba využíva obrázky zo siete Flickr, na čo konieckoncov aplikácia upozorňuje v pravom dolnom rohu obrazovky. Yahoo! sa rozhodlo aplikáciu obohatiť o veľmi jednoducho ovládateľné prostredie, ktoré ovládate pohybom prstu doľava, doprava, nahor a nadol. Pohybom prstu nadol zobrazíte veľmi zaujímavé detaily o počasí, ktoré tentoraz okrem predpovede na ďalších 5 dní nájdeme aj položku niekoľko ďalších sekcii, ktoré zahŕňajú mapu, úroveň zrážok, vietor, tlak a ako bonus aj polohu slnka na oblohe a stav mesiaca. Tieto bonusové položky je možné po obrazovke presúvať, k čomu stačí potiahnuť položku za pravý horný roh, označený sériou bodiek.

yahoo-weather-1

Za veľmi veľké potešenie považujem bez pochýb Slovenskú lokalizáciu, ktorá sa odrazila i na názve aplikácie, ktorá po nainštalovaní na iPhone znie: Počasie. Pokiaľ teda máte záujem skutočne nahradiť terajšiu aplikáciu novou, máte možnosť stiahnuť si ju z App Store úplne bezplatne už teraz. Aplikácia pre svoju funkčnosť vyžaduje minimálne systém iOS 5.0, no zároveň je prispôsobená i pre širokouhlý displej iPhone 5. Popri Počasí uvoľnila spoločnosť na App Store aj svoj vlastný e-mailový klient, Yahoo! Mail, ktorý je prispôsobený aj pre iPad.

yahoo-weather-2

Dnes nejčtenější

.