Zavřít reklamu

S narastajúcim počtom tvrdení analytikov o tom, že Apple zrejme naozaj v tomto roku predstaví lacnejší variant svojej vlajkovej lode, sme už aj my začali pochybovať o nepravdepodobnosti týchto tvrdení. Konieckoncov, niekoľko tvrdení, vrátane celkom presného popisu dizajnu tohto zariadenia, svedčilo o tom, že Apple zrejme takýto prístroj naozaj pripravuje. Netrvalo dlho a skutočne je to práve dnešný deň, 18. apríl 2013, kedy sa na internete objavili vôbec prvé fotografie tohto zariadenia.

Nový kryt na internete zverejnil portál Tactus, ktorý už v utorok zverejnil sériu fotografii ochranného krytu pre iPad 5. generácie, ktorý by mal svojim dizajnom vypadnúť z oka iPadu mini. Okrem bieleho krytu, ktorý zverejnil na svojej stránke server, spomína jeho správa aj špecifikácie zariadenia. Podľa webu by mal lacnejší iPhone disponovať procesorom Apple A5, 5-megapixelovou zadnou kamerou, ako aj 3.5-palcovým displejom miesto pôvodného 4-palcového, ktorý sa objavoval v doterajších tvrdeniach. Lacnejší iPhone by preto svojim hardvérom mohol pripomínať skôr iPhone 4S, no narozdiel od neho by mal byť po vzore najnovšieho iPodu touch dostupný v piatich farebných variantoch: bielom, čiernom, modrom, žltom a červenom.

Server nakoniec odhalil aj ďalšie detaily, ktoré sa týkajú jeho distribúcie. Apple by mal začať predávať lacnejší iPhone už 15. októbra a v obchodoch by mal byť dostupný už od 300 dolárov, respektíve 300 euro, ako tomu je u produktov Applu zvykom. Lacnejší iPhone by tak mohol ochromiť predaje terajšieho iPodu touch, ktorý je dostupný od 329€ za 32GB variant.

iphone-budget

*Zdroj: Tactus

Dnes nejčtenější

.