Zavřít reklamu

Aj keď je to práve Modern UI, ktoré by malo byť najväčším lákadlom systému Windows 8, nie všetci si toto prostredie obľúbili. Zvlášť ak sa jedná o hráčov či ľudí, ktorí chceli na svojich počítačoch aj naďalej používať klávesnicu a myš. Práve tí zrejme tvoria veľkú časť ľudí, ktorí automaticky začali považovať systém Windows 8 nepodarok a aj to môže byť dôvod, prečo sa Microsoft rozhodol do budúcej verzie systému, inak známej ako Windows 8.1 či Windows Blue, rozhodol znovu pridať možnosť načítať pracovnú plochu ihneď po spustení systému.

Terajšia verzia operačného systému totiž ihneď po načítaní a zadaní hesla zobrazí domovskú obrazovku, v tomto prípade známu ako ponuku Štart, ktorá je prispôsobená najmä pre touchpady s podporou multi-touch gest a tablety, akým je napríklad Microsoft Surface Pro. Aj keď nie je isté, či sa ponuka v systéme naozaj objaví, je možné, že Microsoft ako jednu z funkcii, ktorá bude určená najmä pre podnikateľov a ľudí, ktorí sú zvyknutí na zaužívané prostredie doterajších vydaní systému Windows, predstaví možnosť načítania pracovnej plochy ihneď po načítaní systému, či dokonca prinesie možnosť úplného vypnutia prostredia Modern.

Windows 8.1 „Blue“ už v súčasnosti ponúka vo svojich súboroch funkciu CanSuppressStartScreen, ktorá však nemá žiadne využitie a nie je ju možné nijakým spôsobom sprevádzkovať a teda ostáva len otázkou času, či Microsoft túto funkciu naozaj predstaví alebo nie. Pokiaľ vás zaujíma náš názor na operačný systém Windows 8 Pro, môžete si prečítať našu obsiahlu recenziu.

start-660

*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.