Zavřít reklamu

Už v roku 2011, kedy Apple predstavil službu iCloud, bolo jasné, že táto služba bude v budúcnosti zohrávať veľkú rolu v používaní zariadení spoločnosti Apple. Kým spočiatku služba ponúkala len pár funkcií, ich počet vzrástol v priebehu minulého roku, kedy Apple okrem iného tiež predstavil operačný systém OS X Mountain Lion, ako aj novú verziu operačného systému iOS. Cloudová služba tak bola doplnená o niekoľko ďalších, užitočných aplikácií, ako aj o integráciu populárnej poznámkovej aplikácie Notes. iCloud Notes.

Priznám sa, osobne som svoje poznámky na iPade nikdy nesynchronizoval s iCloud a tak mi táto funkcia dlhší čas na stránke služby skôr zavadzala ako chýbala. Dnes som sa však rozhodol, že dám funkcii šancu a spolu s vytvorením novej e-mailovej adresy, ktorá je v tomto prípade podmienkou, som sa rozhodol aktivovať túto internetovú aplikáciu. Už krátko na to, ako som webovú aplikáciu Notes otvoril, ma prekvapil vzhľad totožný s tým, ktorý môžeme poznať z offline aplikácie na iPade. Narozdiel od neho som však čoskoro zistil, že je aplikácia kvôli webovému rozhraniu ochudobnená o niektoré efekty, no čo mi v tejto verzii najviac chýba, je absencia akýchkoľvek poznámok, ktoré som na svojom iPade napísal v minulosti. Na vine je však v tomto prípade skutočnosť, že došlo k vytvoreniu účtu na adrese iCloud, ktorý predtým nebol používateľom iOS zariadenia používaný.

icloud-notes

Používateľ tak má vďaka iCloud panelu prístup k poznámkovému bloku, ktorý následne môže aktivovať i v nastaveniach iCloudu na svojom iPhone či iPade, čo bude mať za následok okamžitú synchronizáciu poznámok na vaše zariadenia. Aj keď by niekto povedal, že sa v tomto prípade jedná skôr o aplikáciu, ktorú by mohli zatieniť textové editory, pravda je úplne iná. Apple totiž pre používateľov Windows predstavil skutočne jednoduchý spôsob, ako kopírovať poznámky a textové údaje na svoje iOS zariadenia bez toho, aby museli poznámky manuálne opísať či zosynchronizovať ich pomocou iného programu! Toto je naozaj vec, ktorá mi nesmierne v kombinácii Windows PC – iOS chýbala a ktorá odteraz ušetrí niekoľko sekúnd času, ktoré sú užitočné napríklad v prípade, kedy pri sebe nemáte svoj iPad a k dispozícii máte jedine stolný počítač.

Dnes nejčtenější

.