Zavřít reklamu

Facebook sa zrejme snaží vyhrať boj medzi mobilnými platformami a skutočnosť, že spoločnosť najíma pracovníkov, ktorí v minulosti zaujímali významnú rolu v niektorej zo spoločností, o tom môže len svedčiť. Facebook totiž podľa nových informácii prijal do svojho tímu Richarda Williamsona, ktorý v minulosti dohliadal na vývoj aplikácie Apple Maps pre iOS. Po tom, ako však Apple tohto pracovníka prepustil kvôli nesmierne veľkej kritike služby zo strany používateľov i médií, získal Williamson pozíciu manažéra v divízii mobilného softvéru.

Server Bloomberg sa pritom odvoláva na dvojicu pracovníkov spoločnosti Facebook, ktorí nechcú byť menovaní, pretože informácia nie je verejná. Facebook okrem toho zamestnal niekoľko ďalších bývalých zamestnancov Applu, ktorí majú na starosti verziu aplikácie pre iPhone a iPad: „Medzi ostatnými bývalými zamestnancami Applu, ktorých Zuckerberg do svojej spoločnosti prijal, sa nachádza Greg Novick, manažér iPhonu ktorý pomáhal pri vývoji dotykového prostredia telefónu; Mike Matas a Kimon Tsinteris, softvéroví dizajnéri ktorí získali pracovné miesto v čase, keď Facebook odkúpil ich spoločnosť Push Pop Press; a softvérových inžinierov Scott Goodson, Tim Omernick a Chris Tremblay.“

Ďalším zamestnancom, ktorého spoločnosť prijala, je Loren Brichter, ktorý v minulosti pomohol navrhnúť aplikáciu Twitter pre iPhone. Brichter je zároveň bývalým členom vývojárskeho tímu Scotta Forstalla, ktorý mal v Appli na starosti iPhone a divíziu iOS.

*Zdroj: Bloomberg

Dnes nejčtenější

.