Zavřít reklamu

Podobne ako Apple, Samsung a Google, aj spoločnosť Amazon, ktorá je známa predovšetkým vďaka svojmu internetovému obchodu, sa rozhodla zakúpiť službu Evi, ktorá by mala zrejme v budúcich zariadeniach tejto spoločnosti slúžiť ako akási alternatíva pre hlasovú službu Siri, ktorú vo svojich zariadeniach poskytuje Apple od neskorého roku 2011. Už v blízkej dobe sa tak zrejme v reklamách na tablety Kindle stretneme s novou položkou, vďaka ktorej bude Kindle opäť bližšie ku svojim konkurentom.

Hlasová služba, ktorú Amazon dnes odkúpil za 26 miliónov dolárov, je v súčasnosti dostupné práve pre konkurenčné zariadenia, ktoré využívajú systémy iOS a Android. Narozdiel od nich by však budúca verzia aplikácie mohla byť dostupná len pre zariadenia Kindle, alebo sa Amazon rozhodne ponúknuť svojim používateľom exkluzívne funkcie, ktoré na ostatných dvoch mobilných platformách vyskytnú so značným oneskorením, ak vôbec.

Skutočnosť, že Amazon hlasovú asistentku odkúpil, dokladá aj nový výpis z databázy UK Companies House, kde boli mená všetkých vedúcich pracovníkov Evi Technologies Ltd. nahradení zástupcami britskej pobočky spoločnosti Amazon. Zároveň sa tak na internete objavili prvé špekulácie o tom, že Amazon zrejme hodlá už v tomto roku na trh priniesť svoj vlastný telefón, ktorý by podľa starších špekulácii disponovať 4.7-palcovým dotykovým displejom. O tom, ako vyzerá a pracuje služba Evi v porovnaní s hlasovou asistentkou Siri na iPhone 4S, môžete vidieť vo videu nižšie.

*Zdroj: TechCrunch

Dnes nejčtenější

.