Zavřít reklamu

„Výroba nového iPhone začne Marci / Apríli,“ prehlásil vo svojej správe zo začiatku januára Brian White, analytik spoločnosti Topeka Capital Markets. Aj keď sa doposiaľ neobjavili žiadne náznaky toho, že Apple s výrobou telefónu v továrniach Foxconnu začína, zahraničný internetový portál Bloomberg priniesol správu, podľa ktorej Foxconn už v dnešných dňoch začína prijímať nových zamestnancov na výrobné linky, ktorý by mali mať na starosti práve poskladanie nového, tohtoročného jablčného telefónu, ktorý pravdepodobne ponesie meno iPhone 5S.

O tom, že sa zrejme naozaj chystá Foxconn spustiť výrobu tohtoročného telefónu pre Apple, môže svedčiť najmä fakt, že spoločnosť už vo februári pozastavila nábor nových pracovníkov, čoho dôvodom však vtedy bol návrat mnohých ľudí z osláv Čínskeho Nového Roku. Wall Street Journal vtedajšiu situáciu označil ako dôsledok nízkych predajov iPhone 5, čo poznamenalo i vtedajší stav akcii Apple, ktoré vtedy klesli pod hranicu 500 dolárov na kus. Podľa nových informácii by však noví pracovníci vo Foxconne mali nielen pomáhať pri výrobe iPhone 5S, ale zároveň by mali urýchliť i výrobu starších modelov, iPhone 5 a iPhone 4S. Zmienky o lacnejšom, plastovom iPhone určenom najmä pre čínsky trh sa však v správe neobjavujú.

Nakoniec nám už len ostáva dúfať v to, že Apple vďaka predčasnej výrobe svojho telefónu dokáže ohlásiť svoj telefón už v júni na konferencii WWDC 2013, kedy sa okrem iného očakáva aj refresh MacBookov a ohlásenie systémov OS X 10.9 a iOS 7. Podľa doterajších správ, ktoré zverejnil predovšetkým analytik Ming-Chi Kuo, by mal nový model telefónu priniesť senzor odtlačkov prstov a zrejme i možnosť bezkontaktného platenia. Iné špekulácie zas vravia o tom, že nový iPhone bude dostupný v troch farebných variantoch.

iPhone-5S-colors-teaser-001

*Zdroj: Bloomberg

Dnes nejčtenější

.