Zavřít reklamu

Spoločnosť Adobe sa dnes rozhodla oficiálne vydať bezplatnú verejnú beta verziu pripravovaného Photoshop Lightroom 5, ktorý bude dostupný pre počítače so systémom Mac aj Windows, pričom v tejto novej verejnej testovacej verzii majú používatelia k dispozícii hneď niekoľko zaujímavých funkcií, ktoré v staršej verzii neboli dostupné. Pretože platforma Mac je určená aj pre profesionálnu prácu s fotografiou, Letem světem Applem vám prináša užitočný manuál na program Photoshop Lightroom, dostupný v šiestich častiach.

Betaverzia nového produktu bude fungovať až do 30. júna 2013, v čase, kedy sa oficiálna, finálna verzia produktu pravdepodobne dostane do predaja. Adobe však bližšie informácie o dátume vydania ani cene produktu nezverejnil, konkurovať by mal aplikácii Apple Aperture 3, ktorá sa s cenou 69,99€ dostala do Mac App Store v januári 2011. Adobe sa preto o rok neskôr rozhodlo zlacniť Lightroom 4 až o 50%, vďaka čomu sa jeho cena udržuje na úrovni vyše 130€.

LR5Beta_Upright1

Lightroom 5 Public Beta prináša nasledujúce funkcie:

  • Vylepšený retušovací štetec umožní zákazníkom napraviť nedostatky a vymazať rušivé prvky
  • Vyrovnávacia funkcia analyzuje obrázok a umožní vyrovnať objekty na obrazovke tak, aby došlo k napraveniu tzv. trapézového efektu.
  • Radial Gradient funkcia umožní vytvoriť vignetový efekt mimo stredu obrázku alebo ho rozmnožiť.
  • Funkcia Smart Previews umožní používateľom upravovať obrázky bez potreby originálneho súboru
  • Video slideshow umožní používateľom kombinovať statické snímky, videoklipy a hudbu do kreatívnej HD slideshow
  • Vylepšenia modulu Book pridávajú nové možnosti vytvorenia, úpravy a elegantného usporiadania fotoalbumov vďaka množstvu šablon šitých na mieru.

*Zdroj: MacRumors s odkazom na Adobe

Dnes nejčtenější

.