Zavřít reklamu

Informácií o pripravovanej rádio službe od Applu pribúda čoraz viac a inak tomu nebolo ani behom víkendu. Podľa nových informácií, ktoré získal magazín The Verge, je zrejmé, že sa spustenia služby skutočne dočkáme v priebehu leta a teda by sme jej predstavenie mohli očakávať už na tohtoročnej WWDC, ktorá sa pravidelne odohráva v júni. Apple je totiž už veľmi blízko k podpísaniu zmluvy s Warner Music a Universal Music Group, pričom s druhou spomínanou by mal zmluvu podpísať už v priebehu budúceho týždňa.

Služba, ktorá je zdrojmi označovaná ako iRadio, by mala svojou funkcionalitou konkurovať najmä službe Pandora, no veľkým rivalom bude aj pre ďalších prevádzkovateľov internetových rádií, napríklad pre službu Spotify. Apple však zrejme spočiatku spustí svoju službu len s obsahom, ktorý preň bude poskytovať Warner a Universal Music. Rokovania s tretím hlavným vydavateľom, Sony Music Entertainment, sa podľa informácii magazínu predlžujú, čo môže mať v budúcnosti za následok aj preloženie dátumu spustenia služby. Aj keď Apple spočiatku chcel na autorských právach šetriť a chcel hudobným vydavateľstvám platiť iba 6 centov za 100 odvysielaných skladieb, po novom by mal platiť tú istú čiastku ako služba Pandora, 12 centov za 100 skladieb.

ipad-radio

Apple by navyše mohol veľmi silne konkurovať práve službe Pandora, ktorá v priebehu týždňa presiahla 200 miliónov registrácii. Služby iTunes totiž využíva až 400 miliónov používateľov a vďaka rýchlo rastúcemu číslu môže Pandoru rýchlo prekonať. Narozdiel od Pandory však chce Apple sprístupniť svojim používateľom funkcie, aké by po vzore Spotify umožnili počúvať hudbu na požiadanie. Pandora navyše umožňuje počúvať 40 hodín hudby mesačne prostredníctvom telefónu, obmedzenie, ktoré iRadio pravdepodobne mať nebude.

*Zdroj: Slashgear

Dnes nejčtenější

.