Zavřít reklamu

Podľa najnovšieho prehlásenia dlhodobého člena správnej rady Applu Billa Campbella to vyzerá, že spoločnosť zrejme naozaj pripravuje už v blízkej dobe uviesť intímne elektronické zariadenia, akým by mohli byť práve hodinky iWatch, o ktorých sme už mohli v minulosti počuť veľa nepotvrdených informácií, vrátane toho, že hodinky budú obsahovať plnohodnotný systém iOS. Campbell totiž na stretnutí v sídle spoločnosti Intuit mimo iného taktiež prehlásil, že sa v budúcnosti dočkáme množstva technológie v skutočne intímnych veciach.

Predseda spoločnosti síce priamo nepotvrdil, že vraví aj o produktoch Applu, no ako príklad uviedol projekt Google Glass a inteligentné hodinky: „Je to neobyčajný prelom. Pokiaľ začnete premýšľať o okuliaroch a hodinkách, stávajú sa tak intímnymi ako bol kedysi mobilný telefón,“ uvádza bývalý CEO Intuit a predseda správnej rady. Krátko nato však pripomenul ďalšie zariadenie, ktoré má istým spôsobom čo dočinenia s Apple, inteligentným termostatom Nest od Tonyho Fadella, autora prvého iPodu a bývalého senior viceprezidenta tejto divízie: „Možno si myslíte, že by ľudia zívali pri niečom tak nutnom ako je termostat. Čudoval som sa, ako to dokázali vyrobiť a čo to robí. Bude to jeden z mnohých produktov, ktoré vyjdú zo spoločnosti, ktorá má skvelého CEO a tím pracovníkov.“

Je to aj inteligentný termostat, ktorý je možné považovať za intímne zariadenie, tak ako inteligentné okuliare Google Glass či pripravované hodinky od Applu, ktoré by mali ponúkať plnohodnotný systém iOS. O tom, že Apple zrejme naozaj pripravuje takýto projekt, mohla svedčiť aj zmazaná pracovná ponuka. Termostat je navyše jedným z niekoľkých elektronických zariadení tretích výrobcov, ktoré sa majú oficiálne predávať v obchodoch Apple Store, čo môže čiastočne naznačovať budúce plány kalifornskej spoločnosti.

*Zdroj: Bloomberg

Dnes nejčtenější

.