Zavřít reklamu

Paul Semenza z NPD DisplaySearch se pro server Cnet rozpovídal o tom, co údajně NPD DisplaySearch ví o novém iPadu páté generace s Retina displejem. Ohledně novinky se nejvíce spekuluje nad jejím designem, zejména pak nad tloušťkou, která má být po vzoru iPadu mini menší než u iPadu 4. generace. Design 5. generace iPadu se pak má celkově inspirovat právě u oblíbeného iPadu mini, který dokázal nabídnout tenké tělo, navíc s menším okolním rámem než je tomu u klasického tabletu iPad.

Zatím co jedna skupina spekuluje nad tenkostí těla nového iPadu, druhá jim oponuje s tím, že není možné vyrobit tenčí Retina displej. Tenký iPad mini totiž nenabízí Retina displej a objevily se informace o tom, že ne jinak tomu bude i u druhé generace iPadu mini a to právě kvůli jeho tenkému profilu. Paul Semenza však vysvětluje, že by pro Apple neměl být problém vyrobit tenčí iPad s 9,7″ Retina displejem a údajně jej také brzy představí.

Je pravděpodobné, že za tenčí a lehčí konstrukcí bude stát velikost LED podsvícení. Díky novému displeji bude LED podsvícení účeinnější a změní se také samotné LED diody, které nabídnou efektivnější prosvícení displeje při snížení jejich velikosti.

Retina displej u třetí a čtvrté generace iPAdu vyžaduje dual-LED podsvícení, což zapříčinilo, že jsou tyto tablety silnější než druhá generace iPadu. Podle Semenza přispěje k tenčímu profilu nového iPadu páté generace také přechod k dotykové vrstvě s označením film-based, tedy dotykové vrstvě která je založena na tenkém filmu, jenž snímá dotyky a je tenčí než vrstva, kterou pro snímání používá současná generace iPadu s Retina displejem. Současný iPad mini nabízí konkrétně technologii DITO film touch.

Podle Semenza by tedy neměl být pro Apple v podstatě problém pomocí dnes dostupných technologií vytvořit iPad s Retina displejem, který bude stejně tenký jako iPad mini, z toho také samozřejmě vyplývá, že pro Apple nebude taktéž problém vytvořit iPad mini s Retina displejem. Osobně od iPadu 5. generace očekávám právě na poměry 9,7″ iPadu poměrně radikální změnu designu, která bude inspirována v iPadu mini. U druhé generace iPadu mini by pak měl být právě Retina displej největší motivací ke koupi.

ipadmini-web

*Zdroj: cnet.com

Dnes nejčtenější

.