Zavřít reklamu

Pracovné ponuky na oficiálnej stránke dokážu odhaliť budúce plány spoločnosti. Aj nechtiac. Apple totiž hľadá špecialistu na displeje, ktorého budúcou pracovnou náplňou by bolo skúmanie displejov využívajúcich rôzne technológie vrátane AMOLED, LCD s vysokou optickou kvalitou a v neposlednom rade aj flexibilné displeje, ktoré sa očakávajú ako hlavný charakteristický črt inteligentných hodiniek iWatch. Apple neskôr pracovnú ponuku zo svojej stránky odstránil a je teda možné, že bol inzerát publikovaný nedopatrením.

Apple okrem tejto pracovnej ponuky, ktorá môže potvrdzovať vývoj ohybných iOS hodiniek, získal aj dvojicu patentov, ktoré sa zaoberajú práve ohybnými displejmi a technológiou, ktorá môže byť ukrytá v takýchto zariadeniach. Patent je navyše veľmi detailný a spoločnosť v ňom spomína, že plne ohybnými by v prípade zariadenia mali byť aj interné komponenty vrátane základnej dosky či batérie, vďaka čomu by takýto prístroj, napríklad iPhone, nemusel ukrývať dôležité súčiastky v samostatnej, neohybnej časti na jednom z koncov zariadenia, ako by tomu mohlo byť v prípade hodiniek iWatch.

ponuka

Úlohou takéhoto zamestnanca malo byť hodnotenie rôznych typov ohybných displejov, teda technológii, o ktoré majú záujem viacerí kľúčoví výrobcovia displejov pre Apple, presnejšie Samsung, LG a v budúcnosti zrejme aj Sharp, ktorý sa podpísal pod technológiu IGZO. O tom, že Apple skutočne pripravuje uviesť zariadenie, môže svedčiť aj skutočnosť, že spoločnosť začiatkom februára najala bývalého experta na OLED technológie zo spoločnosti LG Display, ktorého komponenty môžeme vidieť aj napríklad v MacBookoch Pro s Retina displejom. LG navyše hodlá zaviesť komerčnú výrobu ohybných displejov už v neskoršej časti roka, kedy okrem iného očakávame aj predstavenie údajne pripravovaných ohybných hodiniek, respektíve náramku so systémom iOS.

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.