Zavřít reklamu

S oblibou iTunes App Store přímo úměrně stoupá také obliba marketingových oddělení jednotlivých společností, které se snaží zaujmout uživatele chytrých mobilních zařízení. Společnost Allianz na to šla pomocí aplikace Škola smyku a musím hned na úvod říct, že se jedná o zajímavou aplikaci, která vás navíc nijak nenutí vnímat přímo danou společnost. Aplikace je stejná jako každá jiná v iTunes App Store a v podstatě jediné díky čemu vnímáte, že se jedná o aplikaci společnosti Allianz je možnost vyhrát 50% slevu na povinné ručení. Sympatické mi je především to, že lze udělat aplikaci která marketingově podporuje nějaký produkt, ale přitom jej uživateli přímo nenutí.

Jak již název napovídá, budeme se v aplikaci učit jak zvládat smyky.  Po spuštění se nám nabídne možnost získat rady od profesionálních instruktorů ve škole smyku, zaregistrovat se do soutěže, podívat se na to kolik bodů dosáhli ostatní uživatele a nebo si jednoduše rovnou zahrát. Pokud chcete „jen jezdit autíčkem“ nemusíte se nikam registrovat a nic se učit, stačí pouze spustit hru.

Osobně však doporučuji podívat se do sekce Rady profesionálů, která je z mého pohledu tím nejhodnotnějším co daná aplikace nabízí. V této sekci naleznete osm jednotlivých rad ve kterých profesionál vysvětlí jak zvládnout Přetáčivý smyk, Nedotáčivý smyk, Aquaplanning, Krizové brzdění, Defenzivní styl jízdy, Vyhýbací Manévr, Správné sezení, zimní obutí a časem se dočkáme také rad ohledně Elektronických systémů typu ABS, TCS a ESP.

allianz

Každá rada je vysvětlena nejprve na názorné infografice a poté se máme možnost podívat na video, ve kterém známý moderátor a v současné době oblíbený řidič v televizní show Taxík, Aleš Háma, řídí pod vedením zkušeného instruktora. Videa se načítají přímo z internetu a tak je nutné být pro jejich sledování online. Jakmile nastudujete všechny instruktážní rady a podíváte se na videa, je na čase se pustit do samotné jízdy.

Zde se dočkáme celkem líbivé grafiky, která na podobný styl hry jistě stačí, ale samozřejmě nečekejte grafiku ve stylu Real Racing. Stanete se řidičem, který se musí vyhýbat jednotlivým překážkám na trati a to pomocí zatáčení, které probíhá nakláněním tabletu nebo telefonu a pomocí spojky s brzdou. Právě účinná kombinace brzdy a spojky vám dokáže zachránit při smyku život a na to vsází také hra samotná. Celkově projedete čtyři levely, ve kterých se setkáte s překážkami v podobě úhybných desek, krabic a kuželů, které jsou položeny na trati, jenž je v některých úsecích mokrá nebo zasněžená. Autíčko skutečně reaguje přesně na vaše pokyny pomocí brzdy, spojky a akcelometru s tím, že o plyn se stará samotná hra a tak autíčko neustále zrychluje. Cílem hry je se co nejdéle vyhýbat překážkám a vydržet bez sražení 15 kuželů co nejdelší dobu, poté totiž hra končí a jste nuceni začít znovu.

Celkově se jedná o aplikaci u které nevydržíte trávit hodiny času, ale můžete si ji zapnout a zkusit zahrát vždy, když máte pár minut času. Co postrádám jsou zatáčky, auto totiž jede stále po rovné dráze a snaží se vyhýbat překážkám, přitom však v instruktážní grafice a videích jsou popsány reálné situace, tedy smyk v zatáčce nebo při odbočení. Je škoda že i samotná hra neobsahuje zatáčky, na kterých dostaneme smyk. Osobně mi také přijde, že je poměrně složité přenést informace získané od instruktorů do samotné hry. Vše se dalo vyřešit tak, že infografika bude ukazovat přímo situaci ze hry a vysvětlovat jak ji zvládnout.
Pokud máte zájem, můžete se pokusit soupeřit s ostatními hráči a tři nejlepší každý měsíc získají slevu 50% na povinné ručení. Aplikace je dostupná zcela zdarma v iTunes App Store a to jak pro iPhone/iPod touch, tak i pro iPad. Nejsympatičtější na celé aplikaci mi přijde právě instruktážní část a to, že se společnosti podařilo vytvořit aplikaci která sice podpoří marketing, ale není nijak agresivní a nevnucuje vám od prvního spuštění produkty dané korporace.

 
allianz_2
allianz_1

Dnes nejčtenější

.