Zavřít reklamu

Používatelia iOS zariadení častokrát ani len sami netušia, koľko zaujímavých, jedinečných aplikácií sa vlastne v hlbinách App Store ukrýva. Práve pre tieto prípady bolo možné v obchode nájsť niekoľko rôznych aplikácií, ktorých hlavným účelom bolo práve upozorňovať na tieto produkty a podporovať tak teda vývojárov, ktorí sa pokúsili zarobiť na svoje živobytie práve prostredníctvom platformy iOS. Toto bol aj prípad aplikácie AppGratis, ktorú sa však Apple behom uplynulého víkendu rozhodol z obchodu vykázať. Porušovala totiž podmienky iTunes App Store.

Rozhodnutie Applu v tomto prípade sklamalo jednak všetkých 45 zamestnancov spoločnosti, ale aj ďalších 12 miliónov používateľov aplikácie na iOS, ktorá sa tešila veľkej popularite práve preto, že upozorňovala používateľov na množstvo aplikácií, o ktorých nikdy nemuseli počuť. Aj keď k odmietnutiu došlo už niekoľkokrát v minulosti v prípade aktualizácií, terajšie rozhodnutie Applu prišlo zvláštne aj samotnému CEO Simonovi Dawaltovi. Len pár dní predtým totiž Apple oficiálne prijal do ponuky HD verziu určenú pre tablety iPad. Dawalt vo svojom obsiahlom blogu mimo iného uvádza aj dvojicu bodov, ktoré aplikácia porušila a pre ktoré už ju nemožno nájsť na App Store:

  • 2.25 – Aplikácie, ktoré prezentujú aplikácie iných vývojárov ako Vašich vlastných podobným princípom ako App Store, budú odmietnuté.
  • 5.6 – Aplikácie nemôžu používať Push notifikácie na odosielanie reklám, promócii alebo priamy marketing akéhokoľvek druhu.

Aj keď toto patrilo už v minulosti medzi body, ktoré sa podarilo so spoločnosťou odôvodniť, podľa Dawalta sa do procesu zapojil aj ďalší zamestnanec, ktorý túto aplikáciu odmietol prijať a teda ju zrejme na dlhší čas vykázal z obchodu App Store. V telefonáte, ktorý Dawalta tentoraz čakal, sa však  nedozvedel nič viac, ako len niekoľkonásobného zopakovania bodov, pre ktoré bola aplikácia zmazaná. Veľkým potešením môže byť pre stávajúcich používateľov fakt, že aj naďalej budú môcť používať túto aplikáciu, pokiaľ sa rozhodnú ponechať si ju na svojich telefónoch či iných iOS zariadeniach. Aký osud však bude aplikáciu nasledovať, dnes ešte nie je známe, no objavujú sa tvrdenia, že sa aplikácia zrejme rozhodne presedlať ku konkurencii – systému Google Android a jeho obchodu Play.

appgratis-HD

*Zdroj: AppGratis.com; 9to5mac

Dnes nejčtenější

.