Zavřít reklamu

I když se to mnohým nemusí líbit, iPhone skutečně změnil svět digitálních fotografií. Mnoho lidí už ke svému profesionálnímu PEN nebo DSLR zrcadlovce mají v kapse jen iPhone, se kterým fotí vždy, když je to napadne. Samozřejmě na této změně mají vliv i další mobilní teleofny, jejichž nedílnou součástí je digitální fotoaparát, ale nezapomínejme že jsme Letem světem Applem. Nyní přichází na trh vychytávka, která dokáže z vašeho iPhone vytvořit „skutečný fotoaparát“. Společnost Photojojo totiž představila pouzdro s bajonetem, na které lze nasadit objektiv pro Canon nebo Nikon.

To sice zní velice zajímavě a můžete tak na svůj iPhone připevnit každý objektiv na světě který je určený pro Nikon nebo Canon. Na druhou stranu vás asi úsměv na rtech přejde v momentě, kdy zjistíte cenu za tuto hračku. Bohužel obaly nenabízí redukce, takže si musíte vybrat, zda preferujete závit pro Canon nebo pro Nikon. Své „elkové“ sklo pak můžete připevnit přímo na tělo iPhone. Vše má jeden malý háček, od spokojenosti vás totiž dělí 249$, navíc s tím, že si skutečně musíte zvolit jen jednu variantu, žádná přechodka není k dispozici.

Otázkou je, zda by byl tento systém zajímavější, i kdyby byla jeho cena poloviční nebo například jen čtvrtinová. Každý kdo má doma objektivy na Canon nebo Nikon má totiž s největší pravděpodobností také tělo, na které dané objektivy používá. Pokud sebou vezmete ven objektivy, musíte vzít tašku nebo batoh a celý efekt focení pomocí iPhone okamžitě mizí. Vzít totiž tašku na objektivy nebo batoh znamená, že vám již nic nebrání v tom, abyste vzali tkaé samotné tělo a fotili přímo na svoji zrcadlovku. Přitom největší výhodou iPhone je právě to, že jej máte neustále u sebe a můžete jej během vteřiny vytáhnout z kapsy a fotit. Pokud však trpíte nějakou neskonalou touhou utratit 5000kč, můžete to udělat přímo zde.

iphone-slr-mount-b6fb_600
iphone-slr-mount-d39f_600
iphone-slr-mount-9a67

Dnes nejčtenější

.