Zavřít reklamu

Podle serveru Digitimes, který se odkazuje na své zdroje v dodavatelském řetězci společnosti Apple, je prodej nové řady počítačů MacBook Pro nižší, než společnost původně očekávala. Podle informací Digitimes tak Apple stále prodává své zásoby pro první čtvrtletí letošního roku, které již skončilo. Podle informátora je MacBook Pro jedním z velmi lákavých počítačů pro zákazníky, ovšem ti nad ním uvažují pouze do chvíle, než zjistí cenu počítače. Právě vysoká cena podle zdroje Digitimes odrazuje zákazníky od koupě, což se projevilo na nižších prodejích než společnost původně očekávala.

Nové generace počítačů MacBook Pro, které by měli nabídnout například novou řadu grafických čipů NVIDIA 700M, se dočkáme na konci tohoto čtvrtletí. Je tak velmi pravděpodobné, že novinky Apple představí během WWDC 2013, tedy letos v červnu. Apple v polovině února letošního roku aktualizoval MacBook Pro Retina, který dostal o něco lepší hardware a především pak snížil ceny MacBook Pro 13″ Retina. V letošním roce se nepředpokládá, že by společnost udělala na trhu přenosných počítačů něco revolučního a zákazníci mohou očekávat spíše hardwarovou aktualizaci, která by však v čele s novými grafickými čipy a procesory Haswell, mohla znamenat výrazný nárůst výkonu oproti současné generace.

Slibně to pak vypadá také s výdrží baterie, které prospěje to, že Intel představil 4. generaci procesorů Intel Core Haswell, které umožní celodenní provoz přenosných počítačů na jedno nabití. O nových čipech NVIDIA, které budou pravděpodobně pohánět grafický výkon počítačů MacBook Pro a MacBook Air se dočtete přímo v článku NVIDIA představila nové grafické čipy 700M, které zřejmě využije Apple v nových MacBook Air a MacBook Pro.

MacBook_Pro_retina

Dnes nejčtenější

.