Zavřít reklamu

Pri popularite služby WhatsApp bolo takmer okamžite jasné, že niektorá z technologických spoločností bude mať o získanie tohto produktu veľký záujem. A už dnes sa na internete objavili prvé správy svedčiace o tom, že sa tak naozaj udeje a sami už môžete vydedukovať, o ktorú zo spoločností pôjde. Veľkým kandidátom na odkúpenie populárneho komunikačného kanálu nie je nik iný ako Google a vyzerá to tak, že odkúpenie vo výške 1 miliardy amerických dolárov je takmer na spadnutie.

Magazín Digital Trends totiž prišiel so správou, podľa ktorej celý obchod začal už pred štyrmi či piatimi týždňami, teda skôr než vývojársky tím prehlásil, že služba bude v budúcnosti aj na iOS vyžadovať predplatné. Behom posledného mesiaca tak došlo niekoľkokrát k predĺženiu jednania, za čo môže hlavne časté žiadanie o zvýšenie kúpnej sumy, pričom tá sa teraz pohybuje práve na úrovni blízkej 1 miliarde dolárov, ako tvrdí zahraničný web. Keďže v súčasnosti funguje služba na princípe predplatného na všetkých ostatných platformách, je možné, že práve rozhodnutie každoročne ju spoplatniť môže byť aj prvým znakom toho, že k akvizícii zo strany Googlu skutočne dôjde.

Ročný poplatok 0,89€ je však predsa len zanedbateľná suma v porovnaní s poplatkami, ktoré ročne utratíte za posielanie skutočných SMS správ cez vášho operátora.

whatsapp

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.