Zavřít reklamu

Reči o tom, že Apple pravdepodobne ohlási piatu generáciu tabletu iPad na jar tohto roku, sme mohli počuť už dávnejšie. Najnovšie však trojica významných novinárov vo svete Apple priniesla zhodné tvrdenia, podľa ktorých by mal Apple svoje dva tablety predstaviť už v priebehu apríla. Aj keď spočiatku sme považovali ich tvrdenia za bežné rumory, niečo na nich pravdivé predsa len môže byť. Americký obchod Best Buy sa totiž rozhodol zlacniť všetky modely tretej generácie iPadu až o 30%, čím dokonca začal predávať 16GB WiFi model ešte lacnejšie, ako základný iPad mini.

Práve zlacnenia zariadení bývali mnohokrát v minulosti veľkým náznakom toho, že Apple pripravuje uviesť na trh novú generáciu svojich produktov a obchody sa preto potrebujú zbaviť starých zásob. Apple by navyše v tomto prípade začal predávať ďalší iPad presne 6 mesiacov od uvedenia predošlého modelu a mohol by tak len potvrdiť prvé tvrdenia o tom, že každoročne na trh uvedie až dve generácie svojho 9.7-palcového tabletu tak, ako tomu bolo už v roku 2012. Zľava sa týka Nového iPadu, teda iPadu tretej generácie, ktorý bol na trh uvedený v marci 2012. Po novom je tak možné nájsť zariadenia v nasledovnej cenovej relácii:

  • 16GB iPad WiFi – $314.99
  • 32GB iPad WiFi – $384.99
  • 64GB iPad WiFi – $454.99
  • 16GB iPad WiFi + Cellular – $405.99
  • 32GB iPad WiFi + Cellular – $475.99
  • 64GB iPad WiFi + Cellular – $545.99

Spolu so zlacnením tohto iPadu došlo taktiež k zlacneniu iPad mini, ktorý je možné v obchode Walmart zohnať už od 299 dolárov. Môže byť toto znak blížiaceho sa eventu? Skutočne dôjde k ohláseniu tenšieho a užšieho 9.7″ iPadu už v apríli? To uvidíme už v nasledujúcich týždňoch. Podľa doterajších správ by mal byť piaty iPad svojim vzhľadom takmer identický s jeho menším variantom, iPad mini, ktorého recenziu si môžete prečítať priamo tu.

macrumors-ipad5a

*Zdroj: Cult of Mac (odkaz #1) (odkaz #2)

Dnes nejčtenější

.