Zavřít reklamu

Zdá sa, že predstavenia iTunes rádia sa na tohtoročnej WWDC predsa len dočkáme a správa serveru CNET toto tvrdenie môže len podporovať. Podľa zdrojov, na ktoré sa známy tech web odvoláva, je už Apple údajne blízko k podpísaniu zmluvy s oboma kľúčovými vydavateľmi, ktoré by v novej službe mali poskytovať hudbu. Okrem toho, že v rádiu budeme môcť počúvať hudbu vydavateľstiev Warner Music a Universal Music Group, prišiel CNET aj s novými informáciami o produkte, ktoré môžu potešiť, ale aj sklamať.

Podľa toho, čo redakcia zahraničného serveru tvrdí, by mala byť samotná služba dostupná úplne bezplatne na podporovaných iOS zariadeniach, no ani to sa nevyhne obmedzeniam. Služba údajne veľmi pripomína konkurenčnú Pandoru, pretože vo svojom základe neponúka možnosť prehrávania hudby na požiadanie, tvorbu vlastných playlistov. Apple však chce službu obohatiť o rôzne unikátne funkcie, ako napríklad možnosť prepnutia sa na začiatok skladby, no zároveň ju obohatí aj o audio reklamy, ktoré sa budú objavovať medzi skladbami. Ďalšou veľkou feature by mala byť možnosť okamžitého zakúpenia práve prehrávanej skladby, čím by mohol Apple výrazne urýchliť proces a zvýšiť tak predaje obsahu. Aj keď nie je isté, či budú mať používatelia možnosť predplatiť si On-Demand funkciu, už dnes vieme, že k predstaveniu služby by mohlo dôjsť už v lete, čomu môže nasvedčovať aj dvojica ikon ukrytých v súboroch systému iOS.

ipad-radio

Pokiaľ sa teda Applu podarí úspešne vyjednať zmluvy s dvojicou vydavateľstiev, ostáva mu rokovať s posledným primárnym vydavateľom, Sony Music Group. Apple by navyše takto mohol spustiť službu aj v prípade, že by zatiaľ rokovania so Sony prebiehali a hudobný obsah tejto služby by bol doplnený neskôr formou tichej aktualizácie či uverejnenia tlačovej správy.

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.