Zavřít reklamu

Společnost Facebook dnes pozvala americké média na vlastní keynote, která se uskuteční 4. dubna. Heslo prezentace zní Come See Our New Home on Android. Vzhledem k předpovědím New York Times nebo agentury Bloomberg ve spojitosti s výše uvedeným heslem je tak více než zřejmé, že se Facebook chystá představit vlastní mobilní telefon, který bude založen na platformě Android. První zmínky o telefonu od Facebooku se na internet dostaly v roce 2010, v loňském roce pak New York Times zveřejnil informaci, podle které si Facebook najal bývalé inženýry, kteří pracovali na iPhone a iPadu, pro práci na Facebook Mobile.

S největší pravděpodobností se dočkáme telefonu vyráběným společností HTC, který bude mít upravený operační systém Android. Lze očekávat, že Facebook systém Android upraví tak, že v podstatě nebude mít s Androidem na první pohled vůbec nic společného a dočkáme se telefonu s grafickým rozhraním, které bude zcela jiné než známé modifikace Androidu. Očekává se telefon, který bude sice stejně jako tablet Amazon Kindle Fire založen na Androidu, ovšem tak změněném a přizpůsobeném, že se bude jednat stejně jako v případě Kindle Fire v podstatě o jiný systém.

Server TechCrunch dodává také vlastní vysvětlení toho, proč se Facebook chystá představit vlastní smartphone a nechce již spoléhat pouze na aplikace pro iOS, Blackberry a Android telefony. Je nutné podotknout, že s tímto vysvětlením zcela souhlasíme, i když z jistého úhlu pohledu se jedná spíše o smutnou událost než o něco revolučního.

„Facebook získá hlubší kontrolu nad telefonem pomocí upraveného operačního systému a bude mít příležitost shromažďovat další údaje o svých uživatelích. Facebook ví kdo jste a nyní bude vědět také komu píšete sms a voláte. To jsou důležité indikátory pro to, aby společnost zjistila, kteří přátele patří mezi ty skutečně nejbližší ve vašem okolí,“ uvádí Techcrunch.com

facebookinvite

Dnes nejčtenější

.