Zavřít reklamu

Možná jsme se nad novou akcí Applu zamyslel ze špatné úhlu, ale zkuste to také. Již od chvíle kdy společnost začala prodávat iPhone 3G se začalo šuškat, že Apple uměle vyvolává nedostatek svých produktů. Psychologicky má vše fungovat tak, že pokud je na trhu nový iPad, iPhone, případně nový MacBook, média informují pokaždé o tom, že je těchto produktů ze začátku nedostatek na trhu. To znamená, že zákazníci s koupí příliš neváhají a v momentě kdy spatří v obchodě daný produkt, kupují jej.

To co se dlouhé roky tradovalo se nakonec i potvrdilo. Nyní však Apple zcela změnil svůj přístup a udělal výhodu ze zcela opačné situace. Nová kampaň kterou společnost spustila na svých webových stránkách apple.com totiž zákazníky láká na to, že jsou všechny telefony iPhone ve všech variantách dostupná skladem a zákazníkům budou doručeny následující pracovní den. Apple navíc nabízí zdarma poštovné, což je sice u produktů s cenou nad 50$ standardní již několik let, nyní se však poštovné zdarma týká také mobilního telefonu iPhone 4, který je s úpisem na dva roky zcela zdarma.

Apple tak dokázal naprosto otočit a využil jako svoji přednost nejen situaci kdy je telefonů nedostatek, ale také situaci kdy je jich naopak dostatek. Tato promo akce navíc přichází krátce poté, co společnost spustila speciální sekci Apple.com, na které vysvětluje, proč budete milovat svůj iPhone. Společnost se snaží bojovat s konkurenčním telefonem Galaxy S4, který je nyní v USA a po celém světě žhavou novinkou, jenž má upřímně co nabídnout. Navíc to nabízí v situaci, kdy Apple zatím nemá nový model a tak lidé kteří nemají iPhone 5, ale doposud používají starší modely, mohou podlehnout konkurenci, která jim novou vlajkovou loď nabízí již nyní.

freeshipping

Dnes nejčtenější

.