Zavřít reklamu

Pro mě osobně jeden z největších umělců současnosti JR, vydal v sobotu večer vlastní aplikaci pro iPad, která je skvělou ukázkou toho, jak jedinečné prezentace dokáže tento přístroj nabídnout. JR je fotograf a streetart umělec, který má největší galerii na světě, jeho galerií je totiž celý svět. Francouzský umělec který úzkostlivě tají svoji totožnost a svět jej zná pouze jako třicetiletého JR vytvořil již řadu světoznámých projektů, včetně veledíla Women are Heroes, které mapuje znásilněné a týrané ženy v těch nejnehostinějších oblastech světa. Právě své fotografie, videa a knihy mladý umělec prezentuje v aplikaci s výstižným názvem JR.

Nás aplikace zajímá především z toho důvodu, že se jedná o další ukázku jak skvěle je možné na iPadu prezentovat své projekty a ukázat pomocí iTunes App Store celému světu to co umíte. Aplikace nabízí pouze skromné menu, rozdělující ji na sekce  Project Map, Videos, Books, Instagram a About JR. První sekce nabízí interaktivní mapu, samozřejmě jak jinak než umělecky podanou, jenž nás provede místy, na kterých JR tvořil své projekty. Jakmile kliknete na dané místo, okamžitě se zobrazí informace o daném projektu, včetně fotografií a videí.  Sekce Videos nabízí desítky poměrně dlouhých videí, které prezentují JRovi projekty. V sekci Books naleznete knihy které je možné zakoupit v iBooks. V instagram pak aktuální fotografie z osobního Instagramu a About JR obsahuje fotografii, popis a video z TED, kde JR vyhrál prestižní cenu.

JR_artis

Nejzajímavější jsou však fotografie, které nás celou aplikací provází. Vzhledem k tomu, že se některé fotografie jako litografie prodávají za 1600-1800€, nenabízí aplikace přímo možnost je stáhnout do cameraroll a použít jako pozadí nebo dále zpracovat. Vzhledem k zobrazení ve fullscreen režimu však jistě tušíte, že není problém stisknout magickou kombinaci tlačítek home button a sleep button, díky čemuž můžete následně s fotografii použít jako pozadí pro svůj iPad. Určitě vyzkoušejte aplikaci která je zcela zdarma a podívejte se na to, jak je možné prezentovat projekty, které jsou složeny vlastně jen z fotografií a videí, skutečně zajímavou a na první pohled poutavou formou. Více informací přímo o JRovi se dočtete přímo zde.

JR_map

Dnes nejčtenější

.