Zavřít reklamu

Bolo len otázkou času, kedy sa na internete objavia prvé obrázky komponentov ďalšieho iPhone, ktorý by mal podľa mnohých informácii niesť pomenovanie iPhone 5S. Ten deň nastal už dnes a podľa toho, čo pred malou chvíľou zverejnil francúzsky blog Nowhereelse.fr, to vyzerá, že Apple skutočne pripravuje siedmy jablčný telefón, ktorý by z hľadiska hardvéru mal byť len aktualizáciou minuloročného modelu, ku ktorej by navyše podľa tvrdení analytikov mohlo v tento rok pribudnúť taktiež niekoľko nových farebných variant. Výroba iPhone 5S je tak v plnom prúde a telefónu sa možno naozaj dočkáme už začiatkom leta, ako sľubovali analytici.

Prvým dielom skladačky je údajný nový vibračný motorček, ktorý sa v tele nového zariadenia narozdiel od senzoru odtlačkov prstov bude jednoznačne nachádzať. Na fotografii môžete vidieť, že je tento komponent pripojený k flex káblu, ktorý má na starosti ovládacie prvky hlasitosti na ľavej strane zariadenia, ako aj spínač na prepnutie zariadenia do tichého režimu. Narozdiel od flex káblov, ktoré sa nachádzajú vo vnútri telefónov iPhone, však tento neobsahuje žiadny vyčnievajúci kábel pre Power Button na vrchnej strane zariadenia, a tak je možné, že ten bude spojený so zvyškom zariadenia za pomoci iného káblu.

iphone_5s_vibrator

Druhým komponentom, ktorý sa dnes dostal na internet a ktorý môžete vidieť nižšie, je nový Home Button, ktorý ale pravdepodobne neobsahuje senzor odtlačkov prstov. O tom, že tieto súčiastky patria budúcej generácii iPhone, môže hovoriť za seba najmä viditeľne dlhší kábel, ktorým je toto ikonické hardvérové tlačítko pripojené k základnej doske telefónu. Tá sa na internete zatiaľ neobjavila, no aj napriek tomu očakávame, že bude obsahovať procesor Apple A7.

iphone_5s_home_button

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.