Zavřít reklamu

Apple aktualizoval informace o své environmentální politice na oficiálních stránkách společnosti a uvedl, že nyní běží všechna datová centra společnosti 100% na energii z obnovitelných zdrojů, jako je například sluneční záření, větrná nebo vodní energie. Vybavení všech poboček společnosti Apple na celém světě pak běží z 75% na energii z obnovitelných zdrojů, před dvěma lety to bylo pouze 35% zařízení.

Naším cílem je, aby výkon každého zařízení v Applu byl zcela závislý pouze na energii z obnovitelných zdrojů – solární, větrné, vodní a geotermální energii. Takže jsme investovali do vlastní energetické sítě, navázali jsme vztahy s dodavateli za účelem opatřit energii z obnovitelných zdrojů mimo standardní sítě a snížení naší energetické spotřeby navzdory tomu, že počet našich zaměstnanců roste.

Naše investice se vyplácejí. Už jsme dosáhli toho, že naše datacentra využívají 100% energii z obnovitelných zdrojů, to se týká našich datových center v Austinu, Elk Grove, Cork, Mnichově a také našeho ústředí Infinite Loop v Cupertinu. Pro všechny firemní zařízení Apple na celém světě využívám z 75% energii z obnovitelných zdrojů a očekáváme, že toto číslo poroste. Nepřestaneme pracovat, dokud nedosáhneme 100% dodávky obnovitelné energie pro všechny přístroje v celé síti společnosti Apple Inc.

hero_bg

Přechod na 100% energii z obnovitelných zdrojů pro datové centra znamená, že Apple vyhověl svému závazku, který společnost dala v loňském květnu společnosti Greenpeace, která kritizovala Apple za energetickou náročnost datových center.

Dnes nejčtenější

.