Zavřít reklamu

Informácie o tom, že Samsung údajne pripravuje vlastné inteligentné hodinky sa dnes preukázali ako pravdivé po tom, ako spoločnosť samotná potvrdila magazínu Bloomberg, že produkt konkurujúci budúcim hodinkám iWatch je skutočne reálny a skutočne má v pláne ho začať predávať. Samsung navyše v prípade tohto zariadenia ide po stopách Applu a aj keď spoločnosť potvrdila, že údajné hodinky Altius sú naozaj v príprave, nepovedala o nich žiadne bližšie informácie – ostáva nám tak spoliehať sa jedine na leakerov, ktorí nám toto zariadenie predstavia predčasne.

Apple tak zrejme nebude jediný, kto v tomto či budúcom roku predstaví vlastné hodinky. Napriek tomu, že o hodinkách iWatch sa v súčasnosti objavujú mnohé zaujímavé informácie, vrátane použitia ohybného displeju a plnohodnotného systému iOS, o hodinkách juhokórejského giganta toho v súčasnosti nevieme prakticky nič. Jedinou správou, ktorá mohla toto tvrdenie potvrdiť, je zbierka screenshotov užívateľského prostredia vo veľmi ranej fáze testovania, ktorých pravosť však nie je možné nijak dokázať. Podľa týchto informácií by mali mať hodinky Samsungu malé množstvo operačnej pamäte a systém AltiusOS, po ktorom sa nazýva i údajný produkt samotný – Samsung Galaxy Altius.

Altius-1
 
Altius-2
 
Altius-3

Ako to však vyzerá, Samsung pripravuje svoj projekt už dlhší čas, pričom k rozhodnutiu potvrdiť jeho existenciu dospel výkonný viceprezident mobilného obchodu spoločnosti Lee Young Hee: „Hodinky sme pripravovali veľmi dlho. Pracujeme veľmi usilovne aby sme ho mohli predstaviť. Pripravujeme produkty do budúcnosti a hodinky sú definitívne jedným z nich.“ Spoločnosť zároveň pripravuje na tento rok trojicu špičkových smartfónov, pričom jedným z nich je nedávno predstavený Samsung Galaxy S4 a ďalší by mal využívať operačný systém Tizen.

*Zdroj: Bloomberg.com

Dnes nejčtenější

.