Zavřít reklamu

Ďalším, kto si začína myslieť, že Apple postáva na mieste a zabúda na svoju hlavnú úlohu – prinášať revolúciu, je CEO spoločnosti BlackBerry, Thorsten Heins. Ten totiž považuje iPhone a jeho systém za zastaralý, najmä ak ide o používateľské prostredie. Skutočnosť, že Apple už od roku 2007 ponúka svojim užívateľom to isté prostredie, bez väčších zmien. Konieckoncov, dva najväčšie updaty prostredia prišli v roku 2010 so systémom iOS 4 a v priebehu minulého roku vrámci systému iOS 6.

„História sa opakuje sama od seba, tipujem. Miera inovácie je v našom priemysle tak vysoká, že pokiaľ neprinášate inovácie dostatočne rýchlo, môžete byť veľmi rýchlo nahradení. Používateľské prostredie iPhone, napriek tomu, že máme rešpekt pred týmto vynálezom, je 5 rokov staré,“ vyjadril sa pre Australian Financial Review CEO Heins. Heins samozrejme rešpektuje iPhone ako výtvor, keďže to bolo práve toto zariadenie, ktoré dokázalo spraviť BlackBerry veľmi zaostávajúcim v trhu smartfónov, v ktorom táto spoločnosť dlhodobo dominovala. Návrat sa očakáva v tomto roku, kedy spoločnosť predstavila nový systém BlackBerry 10 prispôsobený pre dotykové obrazovky. „Nikdy nesmiete stáť na mieste. Toto je pre nás pravda. Spustenie BB10 nás dostáva na štartovnú líniu a našim terajším cieľom je tento boj vyhrať.“

O to, čo prinesie Apple so systémom iOS 7, sa zaujíma nie zrovna malá fanúšikovská základňa a pretože jeho dizajn by mal mať odteraz na starosti Sir Jony Ive, aj my očakávame, akej aktualizácie sa dočkáme na WWDC ’13.

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.