Zavřít reklamu

Napriek tomu, že množstvo analytikov vidí tento rok stav akcií Applu čierne, predsa len sa medzi nimi našiel jeden, ktorý priniesol celkom pozitívnu správu pre investorov. Walter Piecyk zo spoločnosti BTIG totiž tvrdí, že aj keď tohtoročný stav akcií sa bude pohybovať na terajšej či nižšej úrovni, už v priebehu budúceho roku by sa mohol stav značne zlepšiť, čo následne doplnil stanovením cieľovej ceny akcií na 540 dolárov v priebehu 12 mesiacov.

Piecyk svoje rozhodnutie odôvodňuje najmä tým, že práve v priebehu nasledovných mesiacov by mohlo dôjsť k rastu vďaka štyrom faktorom – Apple vydá lacnejší iPhone, úplne nový produkt, Apple spraví niečo so svojimi peniazmi, a operátori upravia svoje pravidlá tak, aby bol iPhone dostupnejší viacerým užívateľom. Zároveň však pripomína, že môže dôjsť k poklesu až pod 400 dolárov, pričom sa situácia začne po čase zlepšovať. O tento rast by sa mohli postarať najmä inteligentné hodinky iWatch, ako aj bájna Apple HDTV, ktorá by mala byť oficiálnejším vstupom Applu do obývačiek. Inteligentná TV by podľa zdrojov mala priniesť upravenú verziu iOS s podporou Siri a mnohí ľudia, ktorí sa týmto produktom zaoberajú, očakávajú aj prítomnosť kamery FaceTime.

Akcie AAPL zaznamenali v posledných mesiacoch výrazný pád, pričom ich aktuálna hodnota sa udržuje na úrovni $432,50. Piecyk navyše už minulý rok správne predpovedal značný pokles, ktorý sa ukázal ako pravdivý.

*Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.