Zavřít reklamu

Existují v podstatě tři možnosti, jak si vytvořit zástupce webové stránky přímo v OS X. Každá z nich má však nějakou tu nevýhodu a ani jedna není dokonalá. Pojďme se podívat na tři způsoby, jak vytvořit zástupce webové stránky přímo v OS X. Samozřejmě operační systém OS X je zcela něco jiného než iOS a tak není tak důležité mít zástupce webu přímo v docku nebo na ploše, většině totiž stačí klasické záložky v internetovém prohlížeči, přesto se pojďme pro zajímavost podívat jak na to.

Přesuňte favicon do docku
Nejsnadnějším způsobem jak vytvořit zástupce webové stránky do docku je přetáhnout favicon webu přímo do pravé části docku. Stačí když otevřete požadovaný web a následně přesunete favicon (malá ikonka vedle url) levým tlačítkem myši do pravé části docku, ve které se zobrazuje koš. Tato možnost sice funguje spolehlivě, na druhou strnau však většině z nás bude vadit možnost umístění zástupce pouze do pravé strany docku a navíc absence jakékoli ikony, která zastupuje danou stránku, setkáme se totiž jen s typickou ikonou Applu pro webové stránky. V případě že do docku přesuneme více ikon, ztrácíme orientaci a musíme číst nadpisy, které se zobrazí nad ikonou.

Přesuňte záložku nebo favicon na plochu
Druhou možností je přesunout záložku nebo favicon přímo na plochu. Díky tomu sice můžete snadno změnit ikonu dané stránky a použít libovolnou ikonu, díky čemuž okamžitě poznáte o jaký web se jedná. Na druhou stranu je zde jedna zásadní nevýhoda. Takto vytvořeného zástupce webové stránky není možné přesunout do docku, což je ve většině případů to, o co nám jde. Pokud chcete změnit ikonu takto vytvořeného zástupce, stačí postupovat podle našeho návodu přímo zde.

Fluid
Aplikace Fluid je malá, zdarma dostupná utilita, která dokáže z webové stránky vytvořit aplikaci. Stačí si stáhnout Fluid přímo zde a po instalaci vyplnit vše jako v našem videu. Nevýhodou je, že nevytváříte odkaz na webové stránky, ale přímo aplikaci která webové stránky zobrazuje. Můžete sice procházet celé webové stránky pro které je aplikace vytvořena a načte se vám jejich poslední aktualizace, ovšem nezobrazí se adresový řádek a není možné přejít na jiné webové stránky, nejste totiž v prohlížeči, ale v aplikaci. Přesto se jedná zřejmě o nejzajímavější možnost. Na výsledek se můžete podívat přímo v našem videu.

Dnes nejčtenější

.