Zavřít reklamu

Napriek tomu, že sa o lacnejšom variante iPhone spočiatku vravelo, že prinesie hardvér identický iPhone 5, podľa novších správ tomu tak nebude a iPhone Budget ponúkne úplne iný, lacnejší hardvér. Podľa analytikov spoločnosti Detwiler Fenton by mala spoločnosť ponúknuť miesto svojho vysokokvalitného Apple Ax čipu verejnosti známy mobilný procesor Qualcomm Snapdragon, aký sa využíva v niekoľkých telefónoch so systémami Android a Windows Phone.

O tom, že Apple zrejme už môže pracovať na lacnom variante iPhonu, môže svedčiť aj správa blogu Macotakara, ktorý už niekoľkokrát stál za pravdivými informáciami o pripravovaných zariadeniach spoločnosti Apple. Spoločnosť už údajne uzavrela dohodu s výrobcom TSMC, ktorý v tejto dobe začína produkovať jednojadrové procesory Snapdragon 28nm technológiou. Obmedzenie však padne aj v oblasti konektivity. Napriek tomu, že Qualcomm len nedávno predstavil univerzálny 4G LTE čip RF360, Apple sa rozhodol budúcich majiteľov prvého lacného iPhonu obmedziť len na 3G siete.

Vlastnosti lacného iPhonu sa nám tak začínajú objavovať a podľa tejto správy to vyzerá, že spoločnosť ponúkne hardvér na úrovni dnes najlacnejšieho, avšak spomedzi aktuálnych Apple telefónov najrevolučnejšieho prístroju, iPhone 4. Pokiaľ sú informácie pravdivé, ohlásenia telefónu by sme sa mohli dočkať už v prvej polovici roku 2013, pričom k spusteniu jeho predaja by mohlo taktiež v tomto období dôjsť. O tom, ako by mohol iPhone mini, iPhone low-cost či iPhone Budget vyzerať, sme písali už dávnejšie v článku Objevil se údajný popis levnější, plastové verze iPhone 5.

iPhone-4

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.