Zavřít reklamu

Apple to so streamovaním hudby na požiadanie myslí zrejme seriózne a niekoľké zahraničné servery prišli so správami, ktoré môžu predpovedať príchod očakávanej služby už do konca roka, najskôr však do leta, kedy by si spoločnosť mohla spraviť spustením dobré meno najmä u mladých užívateľov, ktorí hudbu počúvajú prakticky každý deň. Zdá sa však, že Apple nechce priveľmi siahať do peňaženky a podľa informácií, ktoré sa na stránkach objavili, ponúka vydavateľstvám až o 50% nižšiu daň ako konkurenčná služba Pandora.

Apple tak miesto toho, aby sa snažil urýchliť vývoj služby, v súčasnosti bojuje s vydavateľstvami, ktoré by mali od spoločnosti získať iba 6 centov za 100 prehraných skladieb. Vydavateľstvá s touto ponukou nesúhlasia, keďže Applu narozdiel od Pandory patrí mimoriadne veľký kapitál. Konkurenčná služba je v súčasnosti zaviazaná platiť hudobným spoločnostiam 12 centov za 100 odvysielaných skladieb. Podľa správy mal Apple v pláne svoje „iRadio“ spustiť už v septembri pri predstavení iPhone 5, no nestalo sa tak z vyššie menovaného dôvodu.

Spoločnosť však chce podľa správ obohatiť túto službu reklamami iAd a je možné, že ju bude poskytovať ako súčasť predplatnej služby iTunes Match, ktorá používateľa stojí 24,99€ ročne. Taktiež sa objavilo tvrdenie, že Apple hodlá túto službu spustiť už do konca roka, v lepšom prípade už začiatkom leta, medzinárodne, a teda k nej budú mať pravdepodobne prístup aj užívatelia žijúci v Českej a Slovenskej Republike. O tom, že Apple naozaj mal v pláne spustiť službu už v septembri, môže svedčiť aj prítomnosť ikon rádiového vysielača v súboroch systému iOS 6.

ipad-radio

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.