Zavřít reklamu

Reakcie popredných spoločností vyrábajúcich náramkové hodinky na údajne pripravované inteligentné hodinky Apple iWatch na seba nenechali dlho čakať a médiami sa dnes nechal vypočuť CEO spoločnosti Swatch, Nick Hayek. Jeho spoločnosť dnes totiž oznámila finančné výsledky za uplynulý rok a otázka zo strany médií padla i na údajné pripravované hodinky. Či sa to čakať dalo alebo nie, Hayekova reakcia na túto otázku bola negatívna. Inteligentné hodinky nepovažuje za „ďalšiu revolúciu“ a tvrdí, že hodinky neuspejú.

Medzi hlavné dôvody neúspechu považuje Hayek malý displej, pričom sa zrejme odráža od faktu, že jeho spoločnosť už dávnejšie v spolupráci s Microsoftom ponúkala sériu inteligentných hodiniek Paparazzi s monochromatickým displejom: „Osobne si nemyslím, že to bude ďalšia revolúcia. Nahradiť iPhone interaktívnym terminálom na vašom zápästí je ťažké. Nemôžete mať obrovský displej.“ Hayek zároveň tvrdí, že ľudia si mnohokrát kupujú náramkové hodinky ako šperky. Zároveň však médiám prezradil, že jeho spoločnosť už dávnejšie rokovala s Applom ohľadom materiálov a získavania elektrickej energie z fyzického pohybu.

Napriek tomu, že je dnes len štvrtok, považujeme tento týždeň z hľadiska správ o hodinkách iWatch naozaj bohatý. The Verge predvčerom prišiel so správou, podľa ktorej by sa hodinky mali stať ďalším plnohodnotným iOS zariadením, ktoré by bolo schopné na jedno nabitie vydržať až 5 dní. Bloomberg sa ďalej pozrel na finančnú stránku a zistil, že by hodinky boli pre spoločnosť až štvornásobne ziskovejšie ako údajne pripravovaná TV. Nakoniec sa na internete objavila i správa, podľa ktorej si už v minulom desaťročí objednal Jony Ive a jeho tím niekoľko krabíc hodiniek Nike.

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.