Zavřít reklamu

Potom, ako včera Samsung uviedol prvý teaser na svoju budúcu vlajkovú loď a zároveň sa na internet dostali údajné špecifikácie budúceho telefónu, sa v blogovej sekcii New York Times objavil článok od Briana X. Chena, ktorý popisuje revolučnú funkciu, ktorá pôsobí naozaj inovatívne a zároveň sme takúto drobnosť očakávali skôr od Applu ako od Samsungu. Chen sa dostal do kontaktu s osobou, ktorá mala to šťastie Galaxy S4 testovať a popisuje novú softvérovú technológiu, ako aj uvádza, že sa Samsung chce u nového telefónu viac zameriavať na softvér ako na hardvér.

Medzi službami, ktoré by mal Samsung do svojho telefónu (či phabletu?) priniesť, je funkcia Eye Scrolling. Telefón by podľa všetkého mal obsahovať na svojej prednej strane senzor, ktorý sníma pohyb očí užívateľa a umožní tak posúvať text na obrazovke telefónu bez toho, aby vôbec muselo dôjsť k dotyku s ľudským prstom. Samsung si túto svoju technológiu samozrejme patentoval, pričom prvýkrát k tomu došlo už v januári na Európskej pôde. Samsung Eye Scroll sa objavil v databáze patentov amerického patentového úradu objavil až o mesiac neskôr, vo februári 2013. Technológia funguje nasledovne: Keď užívateľ číta článok na obrazovke telefónu a jeho oči dosiahnu koniec strany, telefón automaticky na obrazovke zobrazí ďalšie strany či odstavce. Bez dotyku prstu.

Zdroj však nevedel, akú technológiu spoločnosť použila na sledovanie pohybu očí, a nevie, či sa táto funkcia objaví aj na tlačovej konferencii, ktorá sa bude konať už 14. marca v New Yorku. Jedno je však isté – Samsung sa chce viac zamerať na softvér ako hardvér. Spoločnosť si okrem Eye Scroll patentovala aj pojem Eye Pause, o ktorom však v súčasnosti nie sú známe žiadne informácie. Telefóny Samsungu už v súčasnosti sledujú vašu tvár – Samsung Galaxy S III disponuje technológiou Smart Stay, ktorá s pomocou prednej kamery deteguje, či sa užívateľ pozerá na obrazovku telefónu a podľa toho určí, či sa má obrazovka telefónu zapnúť alebo vypnúť.

*Zdroj: New York Times Bits Blog

Dnes nejčtenější

.