Zavřít reklamu

Simpsonovci známi z rovnomenného seriálu majú produkty Applu (či Mapplu?) rovnako radi ako aj ich autor Matt Groening. Za populárnymi myPodmi a inými produktami spoločnosti Mapple však nemusí stáť len obrovská popularita značky v dnešnej dobe, ale aj skutočnosť, že Groening mal so skutočným Applom čo dočinenia už v minulosti. Bol to práve on, ktorý ešte predtým, ako sa rozhodol vytvoriť úspešný seriál, bol koncom 80. rokov najatý Applom na to, aby vytvoril reklamné letáky prezentujúce počítače Macintosh.

Groening vtedy pre Apple vyrobil niekoľko reklamných brožúrok, medzi ktoré patrí aj napríklad jedna pomenovaná ako Kto vlastne potrebuje počítač? (Who Needs a Computer Anyway?). Tá na internete koluje už od roku 2011, no o ďalších dvoch ste dodnes ani len nemuseli počuť. Nesú mená Networking in Hell Bongo’s Dream Dorm (Bongova Snová Koľaj). Ich autor sa inšpiroval vlastnými komiksmi, o čom svedčí aj použitie postáv z Life in Hell, ktorá mu pomohla dostať sa do povedomia verejnosti ešte predtým, ako vôbec začal pracovať na jeho najslávnejšom projekte. Cieľom týchto reklám bolo hlavne vyvolať v študentoch záujem zaobstarať si Macintosh.

Podľa tvrdenia serveru VintageZen reklamu Networking in Hell nikdy Applu nepredal za peniaze. Miesto toho požiadal Apple, aby mu podaroval laserovú tlačiareň Apple LaserWriter, ktorá v tom čase stála až 6 995 dolárov, čo v súčasnosti predstavuje až 14 970 amerických dolárov. Apple si vtedy naozaj udržoval luxusné ceny a len ťažko bol dostupný pre širokú verejnosť, ako tomu je v súčasnosti.

Bongos-Dream-Dorm
akbar-n-jeffs

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.