Zavřít reklamu

Operační systém iOS umožňuje vytvořit složky, do kterých je možné nahrát několik aplikací. Většina uživatelů do těchto složek zařazuje podobné aplikace, mezi které patří například hry, aplikace pro úpravu fotografií, utility a další. Složku je samozřejmě možné pojmenovat, ale pokud chcete, můžete místo běžného názvu jako například Fotografování, použít jednoduchou a výstižnou ikonku fotoaparátu, díky které bude vaše složka stylová a přehledná. Stačí jednoduše vytvořit složku přesunutím jedné ikonky aplikace na druhou, čímž vznikne složka a postupovat podle níže uvedeného postupu. Složky s použitím ikon lze samozřejmě vytvořit jak na iPhone, tak i na iPadu a iPodu touch. Nejprve však musíte mezi své klávesnice přiřadit klávesnici s označením Emotikony.

  1. Otevřete Nastavení – Obecné – Klávesnice – Položka Klávesnice a možnost přidat klávesnici.
  2. Přidejte klávesnici s názvem Emotikony (Emoji).

Nyní máte přidánu další klávesnici, kterou je možné aktivovat během psaní klepnutím na ikonku glóbusu. Emotikony klávesnice v sobě ukrývá stovky různých ikon, které je možné použít místo textu. Pojďme se podívat jak tyto ikonky použít pro pojmenování složek.

  1. Přetáhněte jednu ikonu na druhou, čímž se vytvoří složka.
  2. Smažte text v názvu složky a klepejte na tlačítko globusu na virtuální klávesnici, dokud se neobjeví klávesnice Emotikony.
  3. Vyberte jednu nebo více ikon a jednoduše složku zavřete.
  4. Hotovo, složka nyní nese ikonku kterou jste zvolili.
foto1
IMG_4665

Dnes nejčtenější

.