Zavřít reklamu

Včera v noci jsme sledoval pořad Večer pod lampou, ve kterém slovenský ministr financí řekl jednu velmi zajímavou věc, tedy těch věcí bylo více, ovšem tato je zajímavá pro naše čtenáře. Uvedl totiž, že jeho dvou letý syn řekl právě své první slovo „ejped“, tedy iPad. I toto svědčí o tom ,že čím dál tím menší děti si chtějí hrát s hračkami jako iPad a iPhone. Apelovat na rodiče aby jim místo aplikace koupili Lego je sice možné, ale mi se raději zaměříme na to jak se nebát nejen o své děti, ale také o své úspory v momentě, kdy jim do ruky iPad, iPod nebo iPhone přece jen dáme.

Operační systém iOS bohužel nenabízí možnost vtvořit více uživatelských účtů, u kterých nastavíme určité omezení, stejně jako u OS X. Přesto však máme možnost zvolit přesně to, co chceme aby mohli naše děti používat a k čemu již nemají mít přístup. Pokud nemáte v telefonu žádný explicitní obsah, jediné čeho se můžete bát je v podstatě ztráta financí z kreditní karty, to však jen v případě, kdy si nijak nechráníte přístup k aplikacím. Pravděpodobnost, že skutečně malé dítě půjde na internet a začne tam vyhledávat porno nebo podobný obsah je totiž skutečně zanedbatelná a v době kdy se o to poprvé pokusí, to už určitě bude z jeho vlastního telefonu, přehrávače nebo tabletu.

Pokud nezná syn nebo dcera přístupové heslo k vašemu Apple ID, nemusíte se bát že začne nakupovat aplikace na iTunes App Store, před každým nákupem je totiž nutné se přihlásit. V případě že jste nakoupili aplikace a jste na App Store přihlášení, stačí telefon nebo tablet zamknout a znovu odemknout heslo bude opět vyžadováno. Problém však nastává v případe takzvaných In-App nákupů, u kterých nebylo až do verze iOS 4.3 potřeba zadat heslo k Apple ID a šlo nakupovat. Pokud tedy máte starší systém iOS nebo pokud chcete omezit jakékoli další možnosti, které mohou děti s vaším přístrojem dělat, postupujte následovně. Pomocí níže uvedeného postupu můžete zablokovat cokoli, k čemu nechcete aby mělo vaše dítě přístup a vy ste si tak mohli být jisti, že se hraní Need for Speed nezvrhne v něco úplně jiného.

Přejděte do Nastavení – Obecné a následně Omezení. Nyní musíte zapnout omezení celkově, tedy nastavit číselný kód, po jehož zadání opět získáte přístup k aktivaci toho, co omezíte. Vše u čeho svítí přepínací ikona je aktivní, tedy je možné tyto aplikace a nastavení používat i když je Omezení zapnuto. Položky které chcete zablokovat, aby je nebylo možné používat stačí deaktivovat (ikona nesvítí). Nyní můžete nastavit vše, co chcete deaktivovat a následně můžete nastavení vypnout. Pokud tak půjčíte svému synovi nebo dceři telefon, přehrávač nebo tablet, můžete si být jisti, že nemůže udělat nic, k čemu nemá přístup. Pokud budete chtít přístroj používat vy, stačí opět přejít do nastavení a Omezení vypnout.

IMG_4654
IMG_4653

Dnes nejčtenější

.