Zavřít reklamu

Inteligentné hodinky iWatch, ktoré by mali byť doplnkom pre iPhone, sú jedným z najočakávanejších, ak nie najočakávanejším produktom spoločnosti Apple, ktorý by mal byť predstavený tento rok a informácie, ktoré sa o nich od začiatku roku 2013 objavili, by sme určite nevedeli spočítať na rukách. Dnes sme vás už jedenkrát informovali o týchto hodinkách, pričom server The Verge nám priniesol informácie, podľa ktorých bude zariadenie používať systém iOS, no je schopné fungovať maximálne 2 dni miesto plánovaných 4-5 dní.

Podľa článku, ktorý priniesol Bloomberg, by sa mali hodinky dostať na trh už najskôr v priebehu tohto roka a podobne ako v predchádzajúcom článku, aj Bloomberg prichádza s tvrdením, že nové hodinky môžu použiť upravenú verziu operačného systému iOS. Spoločnosť však ešte naďalej zvažuje funkcie, ktoré by mohli tento produkt obsahovať; „medzi týmito vecami sa nájde aj napríklad možnosť telefonovať, vidieť identitu prichádzajúcich hovorov a možnosť sledovania koordinátov na mape“, tvrdí portálu nemenovaný zdroj blízky plánom spoločnosti. Hodinky by mali podľa zdroja obsahovať vstavaný pedometer na rátanie krokov, senzory na monitorovanie zdravotného stavu, ako napríklad tlaku.

iWatch2-4

Bloomberg zároveň pripomína, že spoločnosť má už v súčasnosti minimálne 79 patentov, ktoré sa týkajú náramkových technológií a je preto zrejmé, že sa spoločnosť snaží patentovať technológie, ktoré použije v nových hodinkách. Zároveň sa očakáva, že Apple dá prednosť inteligentným hodinkám ako televízií, pretože tento trhový segment je v súčasnosti výnosnejší ako televízny. Podľa Olivera Chena, analytika spoločnosti Citigroup Inc., by v prípade, že Apple pokryje 10% podielu na trhu v oboch odvetviach, spoločnosť zarobila až dvojnásobne viac z predaja hodiniek ako predaja televízorov – 3,6 miliardy dolárov verzus 1,79 miliardy dolárov. Aj keď sa môže zdať, že televízie vynášajú spoločnostiam viac, marže na hodinky sú až o štvornásobok drahšie – 60% oproti 15%.

*Zdroj: Bloomberg.com

Dnes nejčtenější

.