Zavřít reklamu

Na internete sa opäť objavujú špekulácie o budúcich pripravovaných modeloch telefónu iPhone, ktorý by sa podľa viacerých zdrojov a nepotvrdených správ mal dočkať rozšírenia o lacnejší variant, prípadne verziu s väčším displejom, ktorého primárnou cieľovou skupinou by mali byť podnikatelia, ktorí od telefónu očakávajú veľký displej a zároveň chcú, aby šlo o iPhone. Japonský blog Macotakara, ktorý už niekoľkokrát v minulosti priniesol pravdivé informácie o pripravovaných zariadeniach Applu, tentoraz priniesol zaujímavé informácie o lacnejšom iPhone a siedmom modeli jablčného telefónu, iPhone 5S.

Podľa správy na serveri sa Apple rozhodol presunúť dátum vydania lacnejšieho iPhone na rok 2014, pričom spoločnosť tento telefón osadí plastovým, polykarbonátovým krytom, ktorý bol použitý už dávnejšie napríklad pri iPhone 3G, iPhone 3GS či legendárnom MacBook White. Pretože spoločnosť chce týmto telefónom vstúpiť na trh lacnejších smartfónov, jeho cena by nemala presiahnuť 330 dolárov, pokiaľ sa jedná o nedotovaný model – cena telefónu u mobilného operátora bude ešte nižšia. Bližšie informácie o hardvéri nie sú známe, telefón by však mal ponúknuť 4.5-palcový displej, ktorého rozlíšenie ale nie je známe. Pokiaľ ide o procesor, na internete kolujú špekulácie, podľa ktorých by malo zariadenie obsahovať procesor Apple A5, ktorý bol použitý v iPhone 4S a iPad mini, alebo Apple A6, ktorý je použitý v iPhone 5. Vzhľadom k použitému materiálu by mal byť telefón hrubší oproti najnovšej generácií iPhone, no jeho dizajn by mal byť veľmi podobný.

Reči sa objavili aj o siedmej generácii telefónu, ktorá by mala niesť pravdepodobne označenie iPhone 5S. Zariadenie by sa malo na trhu objaviť až koncom roku, pričom najviac aktualizovaným komponentom oproti predchádzajúcim modelom by mal byť fotoaparát. Ten prinesie dvojitý LED flash a pravdepodobne aj vyššie rozlíšenie fotografii.

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.