Zavřít reklamu

Známy opravársky server iFixIt vydal v prvý marcový deň svoj prvý zoznam opraviteľnosti tabletov, v ktorom je tentoraz možné nájsť 18 tabletov vrátane všetkých modelov Apple iPad. Ako to však podľa tamojších patológov výpočtovej techniky vyzerá, na prvý pohľad jednoduché tablety kalifornskej spoločnosti v skutočnosti patria medzi najhoršie opraviteľné zariadenia, ktoré je v tabuľke možné nájsť. Jediným zariadením, ktoré získalo ešte horšie hodnotenie ako väčšina jablčných tabletov. Tým tabletom je Microsoft Surface Pro.

Jediný tablet vyrobený spoločnosťou Apple, ktorý je podľa serveru dobre opraviteľný, je pôvodný iPad, iPad 1. generácie, ktorý spoločnosť predstavila začiatkom roku 2010. Hodnotenie 6 z 10 si vyslúžil najmä preto, že jeho predný panel je pripevnený k telu zariadenia klipmi, LCD displej nie je pripevnený ku sklu, no jeho batériu je náročné vybrať a nahradiť inou. iPad 2, podobne ako zvyšok tabletov, získal hodnotenie 2 z 10, za čo môže podľa serveru náročné vyberanie batérie a veľké riziko poškodenia skla pri rozkladaní zariadenia.

The new iPad a iPad 4. generácie získali od spoločnosti to isté hodnotenie z tých istých dôvodov – existuje veľké riziko poškodenia skla na prednej strane zariadenia a továreň použila veľké množstvo lepidla, ktoré drží všetky komponenty pohromade. iPad mini okrem nadmerného množstva lepidla ukrýva vo svojom tele niekoľko skrutiek, ktoré zbytočne komplikujú proces opravy. Veľkou výhodou je fakt, že podobne ako v prípade iPadu 1. generácie, aj iPad mini nemá spojený LCD panel so sklom.

A prečo získal Microsoft Surface Pro hodnotenie 1 z 10? Aj keď jeho batéria nie je pripojená k základnej doske, ľudí z iFixIt trápi, že Microsoft použil prehnané množstvo lepidla a pri otváraní zariadenia existuje riziko, že roztrhnete káble spájajúce LCD panel so zvyškom komponentov. To by človek od 900-dolárového tabletu zrejme nečakal.

*Zdroj: iFixIt.com

Dnes nejčtenější

.