Zavřít reklamu

27. február je deň, kedy sa konalo každoročné stretnutie akcionárov Applu v tomto roku. Kým táto udalosť obvykle nie je bohatou na nové informácie o pripravovaných produktoch, na internete sa objavilo niekoľko zaujímavých správ zo zasadnutia, týkajúcich sa Greenlight Capital, nového pripravovaného sídla Campus II ale dostalo sa aj na nové produkty. Aj keď CEO Applu Tim Cook bližšie neuviedol, o aké produkty by sa malo jednať, povedal k ním veľmi dôležitý údaj – Spoločnosť v súčasnosti skúma nové potenciálne kategórie produktov, ktoré by rozšírili portfólio spoločnosti.

Na otázku, či Apple pripravuje nové produkty na tento rok, Tim Cook odpovedal slovami „Samozrejme že hľadáme nové kategórie. Nehovoríme o nich, ale pozeráme sa na ne.“ Tento kľúčový fakt môže, ale aj nemusí nasvedčovať tomu, že Apple skutočne pripravuje inteligentné hodinky iWatch, prípadne sa začne v priebehu najbližších mesiacov či rokov viac zameriavať aj na Apple TV, od ktorej verejnosť očakáva App Store a objemné úložisko. Koniec koncov, práve tieto dve veci včera predviedol Samsung so svojim HomeSync Media Hub, ktorý poskytuje 1TB vstavanej pamäti a operačný systém Android.

V súčasnosti sa na internete pohybujú nepotvrdené špekulácie o troch nových plnohodnotných kategóriách produktov, ktoré sa raz na trhu môžu objaviť a u ktorých si my myslíme, že k ich vydaniu časom dôjde. Prvými sú spomínané hodinky iWatch, ktorých existencia môže dávať zmysel, najmä ak vezmeme do úvahy že Apple nečakane zmenil prívetivý dizajn 6. generácie iPod nano, ku ktorým predával náramky v autorizovaných predajniach. Ďalším je Apple TV, ktorá naposledy obsahovala užívateľom prístupné úložisko v roku 2007. Mnohým ľuďom okrem úložiska chýba však aj integrovaný App Store, vďaka ktorému by bolo možné premeniť Apple TV aj na jednoduchú, rodinnú hernú konzolu, ktorú by bolo možné ovládať iPhonom, iPod touch či iPadom. Tretí produkt je plnohodnotná TV, objavujúca sa na internete pod menami HDTV a iTV. Apple už dávnejšie prejavil záujem o segment televízorov, no doteraz sa neobjavili žiadne dôveryhodné správy o jej existencii či príprave. Navyše, Tim Cook sa pre NBC vyjadril, že mu aktuálne TV dodávajú pocit, akoby žil 20 či 30 rokov v minulosti.

*Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.