Zavřít reklamu

Pokud jste se někdy zajímali o reklamní kampaně společnosti Apple, určitě vám neuniklo jméno Ken Segall. Jedná se o muže který stál po boku Steva Jobse dlouhé roky a vymyslel legendární reklamní kampaň Think Different nebo mnoho dalších, které se zapsali nejen do historie společnosti Apple, ale dodnes se o nich přednáší na univerzitách. Ken Segall je také člověk, který vymyslel zázračné písměnko „i“, jenž Apple použil poprvé u iMacu a následně se z něho stal doslova fenomén, který označuje produkty Apple stejně spolehlivě jako logo společnosti.

Pokud je tedy někdo skutečně kvalifikovaný mluvit nebo dokonce kritizovat něco co se týká reklamních kampaní Applu, je to právě Ken Segall. Tomu se zdá, že Apple již v poslední době nepůsobí na lidi tak jako dřív. Ken doslova uvedl, že se z kreativity Applu vytratila síla, která hýbala celým světem, vytratila se ve prospěch Samsungu.

„I když ještě můžete tvrdit, že Macy nebo iOS zařízení mají kouzlo, nemůžete tvrdit že je Apple nedotknutelný, pokud jde o reklamu. Faktem je, že se ho dotkl, a to velmi efektivně, nikdo jiný než Samsung. Samsung se stal v oblasti reklamy pozoruhodně silným ve velmi krátkém čase. Samsung je v reklamní kampani úspěšnější než Apple ze dvou hlavních důvodů. Jednak je to masivním rozpočtem, který společnost do reklamních kampaní ochotně investuje. Samsung se však dostal před Apple také díky tomu, že má reklamní scénáře dobře napsané. Samsung boduje zejména tím, že se ve svých kampaních zaměřuje na lidi, více než na samotné produkty. Často jsou pak reklamy zaměřeny přímo proti Applu, což je to co lidi zajímá,“ uvedl Ken Segall

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.