Zavřít reklamu

Obvykle pokud testujete nějaký produkt, netrvá jeho testování déle než měsíc. V případě obalu na iPhone se však může projevit kvalita až po několika měsících, kdy při běžném používání vypadá obal stejně, jako když jste jej před více než rokem vybalili z krabičky. Obal Pinlo z edice Forever – Steve používám na iPhone již více než rok a za tu dobu jsem jej sundal v podstatě jen při testech jiných obalů. Pojďme se tedy podívat na recenzi obalu, který je věrným společníkem iPhone již nějaký ten pátek, pátek za který se skutečně ukázalo, zda se jedná o kvalitní kryt nebo pouze další výrobek nevalné kvality.

Hned na úvod se hodí podotknout, že společnost Pinlo není ve světě obalů žádným nováčkem a nabízí kryty a pouzdra téměř na každé mobilní zařízení od společnosti Apple. Pár týdnů poté co Steve Jobs zemřel, se na trhu objevila také edice Forever – Steve, která vychází z klasických obalů Concize Metal, od kterých se liší právě pouze vzpomínkou na zakladatele Apple. Na rozdíl od klasických obalů Concize Metal má však Pinlo Forever Steve jeden důležitý úkol, kromě samotného iPhone chránit také bílý a na první pohled jemný nápis, který obal zdobí. To zvládá obal bez jakéhokoli problému i po více než roce používání a barva je stále stejná, jako když jsem obal vytáhl z krabičky. Z krabičky ve které samotného obalu naleznete také dvojici silikonových ucpávek pro 3,5mm jack konektor, ucpávku pro 30pin dock konektor, dvojici nálepek pro Home button, čistící hadřík a samozřejmě také transparentní, ochranou nálepku na displej.

pinolo_think

Právě obsah balení minimálně potěší, většina obalů je totiž oddávána bez čehokoli nebo v lepším případě s ochranou nálepkou nevalné kvality. Nálepka Pinlo je však naprosto v pořádku a displej před škrábanci skutečně ochrání, navíc si na rozdíl od Invisible Shield udržuje velikost i po déle než týdnu používání, což je jistě významné plus. O silikonových záslepkách které dokáží za pár korun ochránit telefon za bezmála dvacet tisíc korun jsme již psali v článku Gumové záslepky: kousek gumy za pár korun dokáže spolehlivě ochránit váš iPhone.

bw_pinolo

Největší předností Pinlo je bezesporu pevnost, kterou se podařilo skloubit s tenkostí. Obal je tak tenký, že z něho mírně vystupují tlačítka pro ovládání hlasitosti, které jak jistě víte, vyčnívají z telefonu jen minimálně. Obal je skutečně zhruba třikrát tenčí než recenzovaný obal Gelaskins Hardcase. Kryt tak na iPhone skutečně téměř nevnímáte, přitom je však skutečně pevný a přežil již pár pádů telefonu z výšky zhruba jeden metr. Kromě pevnosti je až neuvěřitelná odolnost proti poškrábání. Na fotografiích je vidět kryt po 14 měsících používání. Na krytu se objevuje jen několik mikroskopických oděrek, které jsou však vidět jen při velmi pečlivém pozorování, o jejich maskování se totiž bezpečně postará struktura, která sama o sobě působí jako poškrábaná, nebo chcete-li, jako ze dřeva. Společnosti Pinlo se podařilo zkombinovat pevnost s tenkostí a vytvořili kryty, které nejen že na telefonu nijak nepřekáží, ale také jej spolehlivě ochrání. Oficiální cena obalu je 35$ a stránku výrobce naleznete přímo zde.

Pinlo

Dnes nejčtenější

.